Menu_Porsche

Fotó: Eurosport

Néhány napja a facebook oldalunkon már említettük, hogy Alain Menu Porsche Szuperkupás pályafutása sajnos két forduló után véget ért. A svájci a tél során nem talált megfelelő helyet a WTCC-ben, ezért döntött a váltás mellett, de sajnos az egyik szponzora bajba került, így nem tudta tovább finanszírozni a programot.
Menu számára egyébként nem indult valami dicsőségesen a Porsche szezon, Barcelonában kiesett, Monacóban pedig 21. lett. Időmérőn egy 16. hely volt a legjobb eredménye. Azt eddig is tudtuk, hogy a kupás Porsche nem tartozik a könnyen vezethető autók közé, de íme az újabb bizonyíték.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
9 ÓRA
A hír hallatán sokan elkezdtek kombinálni, hogy mi állhat a szakítás háta mögött. Egyesek arra gyanakodtak, hogy a Citroen kedvéért szállt ki, és az új WTCC-s autó fejlesztésén fog dolgozni (tavasszal a francia márka egyszer már felkérte egy tesztre). Mások Robb Holland és a Rotek fordos programjával hozták összefüggésbe (a télen szóba került a Forddal versenyző Team Aonnál).
Egyelőre azonban nincs semmi konkrétum, megkeresésünkre Menu annyit mondott hogy se idénre, se jövőre nincs semmi, csak egy igen hosszú nyaralás. A Fordra konkrétan is rákérdeztünk, és azt válaszolt, nem hallott felőlük semmit.
Ettől függetlenül jó esélyt látok rá, hogy jövőre visszatérjen a WTCC-be, hiszen rendkívül gyors, és még annál is tapasztaltabb versenyző, akire egy gyártónak nagy szüksége lehet.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22