Alain Menu élete legjobb eredményét érte el idén a WTCC-ben azzal, hogy összetett második lett, ám ez kevéssé vigasztalja, hiszen az év második felében mutatott teljesítménye alapján akár a bajnoki cím is elérhető lett volna számára. A svájci pilótát többször is balszerencse hátráltatta, volt, hogy ütközés, és volt, hogy műszaki probléma fosztotta meg a jó eredménytől. A leglátványosabb pillanat kétségtelenül a sanghaji második futamon történt, amikor Yvan Muller egy ártalmatlannak tűnő helyzetben kilökte az élen álló Menut. Aki saját elmondása szerint már máshogy tekint a háromszoros világbajnokra, mint eddig.
"Idáig azt gondoltam, hogy ő a legjobb versenyző, de most már máshogy látom. Óriási lehetőség előtt álltam, az pedig teljesen mindegy, hogy utána második vagy harmadik lettem. Yvan pontosan tudta, hogy egy buta hibát követett el. Hülye helyzetbe hozta magát, és engem is, ráadásul Rob kezébe adta az esélyt. Nagyon meglepett, hogy ekkorát rontott" - idézi Menut a Motorsport-Total.
Végül Huff nyerte a második kínai futamot, pedig a baleset előtt csak a harmadik helyen állt. Így ahelyett, hogy Muller 13, Menu pedig 18 pontra megközelítette volna az angolt, előbbi 41, utóbbi pedig 35 pontos hátrányba került. Ismerve a Makaón történteket az első verzióval valóban komoly esélyei lehettek volna a svájcinak.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
"Sanghajban (Muller) teljesen szétesett, és ez nagyon csalódást keltő. Az elmúlt három év során azt gondoltam róla, hogy ő a legjobb versenyző, de ez megváltozott bennem. Nem számítottam rá, hogy ilyet tesz. Emberként továbbra is kedvelem, de..."
Ha azonban a szezon második felében nyújtott teljesítményére gondol, akkor máris jobban érezheti magát a korábbi brit bajnok, hiszen a tengerentúli versenyeken ismét régi önmagát idézte.
"A srácokkal együtt nagyon jó évünk volt. Egy kicsit több szerencsével, vagy inkább kevesebb balszerencsével, még jobban is végződhetett volna. Jó munkát végeztünk, úgyhogy nem lehetek elégedetlen" - mondta Menu.
A jövő továbbra is bizonytalan, ám a svájci egy dologban biztos: "mindenképpen folytatni akarom!"
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05