Menu_integet

Fotó: Eurosport

Alain Menu hivatalosan is megerősítette, hogy nyolc év után távozik a Túraautó Világbajnokságról, és a Forma-1 állandó betétfutamának számító Porsche Szuperkupában folytatja pályafutását. A 49 éves svájci élete legsikeresebb WTCC-s szezonját teljesítette tavaly, amikor hat győzelmével második lett az összetettben Rob Huff mögött. A Chevrolet - amelynek alkalmazásában állt az elmúlt nyolc év során - azonban gyári szinten távozott a világbajnokságról, így Menu nehéz helyzetbe került.
Mivel a gyári alakulatoknál lévő helyek hamar elkeltek, Menu csak abban bízhatott, hogy talál egy tehetős privát alakulatot, amely képes lesz megfizetni őt 2013-ban. Ám ami sikerül Rob Huffnak (All-Inkl Racing) és Yvan Mullernek (RML), az neki sajnos nem jött össze. Hiába hozták szóba a Bambooval, a Forddal, de még a Ladával is, a szabad helyek szép lassan elkeltek, Menu neve pedig egyszer sem hangzott el.
WTCR
HIVATALOS! Négy autóval tér vissza idén a Zengő Motorsport a WTCR-be
21 PERC
Nemrégiben aztán a Túraautó Hírblog megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy a WTCC kizárt, helyette egy másik rangos nemzetközi sorozatban folytatja. Ma már azt is tudjuk, hogy ez a Porsche Szuperkupa. A dolog nem lesz teljesen ismeretlen Menu számára, 2004-ben ugyanis beugróként már versenyzett a brit Porsche Carrera kupában, amikor az Oulton Parkban megszerezte a pole pozíciót, és megnyerte mindkét futamot. Körülbelül innen szeretné folytatni...
A tanár úr tehát hivatalosan is elbúcsúzott, azt gondolom a legtöbb magyar WTCC rajongó nagy-nagy bánatára. Bízzunk benne, hogy jövőre érkezik egy új gyártó, amely fantáziát lát benne, és visszahozza őt a Túraautó Világbajnokságra.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
5 ÓRA
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21