Muller_Citroen

Fotó: Eurosport

A suzukai időmérő edzésen megszerzett pole pozíciót követően súlyos álmatlanság "gyötörte" Zengő Zolit. Nem a rosszabbik fajta, hanem a kellemes, amikor annyira boldog az ember, hogy egyszerűen nem jön álom a szemére.
Ebben a boldog ébrenlétben beszélgetett pár percet Juni Gyurival, és ekkor hangzott el az a bizonyos infó, amit aztán Gyurinak köszönhetően a 'Zengomotorsport.hu' oldalon keresztül mi is megtudtunk. Íme az az emlékezetes pár mondat:
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Beszéltem Mullerrel is, a Citroen ötszáz gumit tesztelt el, és Valenciában öt másodperccel javították meg a Chevy legjobb eddigi idejét. Ok, ez már az új szabályokra hajlított autó, szélesebb, erősebb, gyorsabb. Sokkal. A Honda méltó ellenfelet kapott a francia gyár belépésével."
A közvélemény pesszimizmusra hajlamos része azonnal felkapta a fejét arra a bizonyos öt másodperces differenciára, és azóta azt lengeti véres zászlóként, rémisztgetve mindenki, hogy a Citroen már most behozhatatlan előnybe került, mi lesz így Norbival meg a Hondával?
De mennyire gyors is az a Citroen? Mennyire ütős az az öt másodperce különbség?
Wéber Gabival beszélgettünk erről-arról, és Ő hívta fel a figyelmem valamire. Emlékezzünk csak vissza, mit is írt az FIA, amikor kiadta az új műszaki szabályok kivonatát. Az új autók várhatóan egy-másfél másodperccel gyorsulnak majd kilométerenként.
Tehát nem körönként, hanem kilométerenként.
A valenciai Ricardo Tormo pálya pedig négy kilométer hosszú, azaz a körönkénti öt másodperc előny azt jelenti, hogy a Citroen egyelőre az FIA által előrevetített szint közelében jár. Márpedig a fejlesztési versenyben szerintem ezt inkább túlszárnyalják majd a 2014-es szezon rajtjáig.
Nem azt mondom, jó autó lesz a Citroen C-Elysée. Csak azt mondom, hogy nem kell előre besz@arni. Ráérünk akkor, ha tényleg baj van... :)
Fotó: Citroen Racing
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21