Az olasz csapatvezető hat éve dolgozott az alzenau-i központban, eleinte az ügyfélversenyzésért felelős részleget vezette, majd 2019-ben a teljes motorsport divíziót rábízták.

A koreai márkánál eltöltött évek rengeteg sikert és némi feszültséget hoztak. A Hyundai TCR-autói nyerték a Túraautó Világkupa 2018-as és 2019-es kiírását (Gabriele Tarquinivel és Michelisz Norbival), miközben a Rali Világbajnokságon két gyártói bajnoki cím jött össze 2019-ben és 2020-ban.
A lendületes, lobbanékony természetű Adamo gyakran keményen kiállt a véleményéért, és többek között ennek eredménye volt, hogy 2020 elején a Hyundai autói visszaléptek a nürburgringi WTCR fordulótól.
WTCR
Ha egynél többször látnád Michelisz Norbiékat, most itt az alkalom
TEGNAP 15:59
A Hyundai Motorsport közleménye személyes okokra hivatkozik, így nem tudni, pontosan mi áll a háttérben. Valószínűsíthető viszont, hogy valamilyen rendkívüli vagy váratlan esemény, hiszen másfél hónap múlva rajtol a WRC, úgyhogy nem ez lenne az ideális pillanat egy tervezett vezércserére.
FRISSÍTÉS: az olasz sajtóban olyan pletykák jelentek meg, hogy Adamo egy F1-es csapattól kapott ajánlatot, és ez lehet a szerződésbontás oka.
Adamo napi munkáját egyelőre a Hyundai Motorsport elnöke, Scott Noh veszi át, és a gyártó biztosította a közvéleményt, hogy az eddigi csapatvezető távozása nem lesz hatással sem a WRC, sem a PURE ETCR, sem pedig a többi futó, ügyfélalapú programra, így a WTCR-re sem.
WTCR
Fejlesztési lehetőségért vált márkát Tassi Attila új csapata
21/01/2022 05:36
WTCR
Eldőlt! A hibrid technológia felé fordul a TCR-kategória is
17/01/2022 11:00