Sikerült, Michelisz Norbi megszerezte első dobogós helyét a TC1-es Honda Civic-kel!!!! Rájöttem, elég igénytelen motorsport nemzet vagyunk. Nem kell nekünk jó verseny, vagy sok látványos előzés, az sem baj, ha az utolsó néhány kört a biztonsági autó mögött vánszorogja végig a mezőny, ha Norbi dobogóra áll, örülünk! Így volt ez ma is. :) :) :)
Már javában esett az eső, amikor a pilóták kiszállingóztak a pályára, az első néhány kört követően pedig rászakadt az ég a szlovákiai pályára.
Michelisz a negyedik helyről indulhatott, és ismét kiderült, nem csak a hátsókerekes BMW-vel jó a rajtnál. Segítségére volt még a Honda kiváló motorvezérlése, és némi szerencse is. Yvan Mullernél ugyanis becsúszott egy ritka hiba, bemozdult a rajtnál. Azonnal rálépett a fékre, ám így elég sovány lett a startja.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
Norbi ellenben olyat indult, mint a megboldogult MALÉV gépek felszálláskor, és még a második helyért is meccsben volt Pechito Lopezzel. A C-Elysée ereje viszont hamar rendet tett az egyenesben, Lopez visszaverte a zengős Hondát.
Ja, azt még nem mondtam, hogy Sebastien Loeb lelépte az argentint, bebizonyítva, hogy tud ő azért rajtolni is, csak nem mindig jön össze (lád Hungaroring). A start után Loeb és Lopez meglépett, Muller pedig Norbit szorongatta, ám nemsokára jött az áthajtásos büntetés a franciának.
Innentől kezdve már egyértelmű volt, ha nem jön közbe valamilyen hiba, meglesz az első dobogó. Michelisz mögött 4-5 másodperces hátránnyal gyepálta egymást Tom Chilton és Tom Coronel, ráadásul a magyar pilóta mindkettőnél gyorsabb volt. A Citroeneket pedig lehetetlen volt követni, így Norbi befészkelhette magát a harmadik helyre.

Coronel_arc_svk_r1

Fotó: Eurosport

Egy ideig Coronel csinálta a showt, ahogy szokta. Kóstolgatta-kóstolgatta csapatársát, amíg Chilton egyszer le nem csúszott az ívről, akkor pedig kegyetlenül beszúrt mellé, és megszerezte a negyedik helyet.
Mögötte Gianni Morbidelli viszonylagos nyugalomban autózott, a gyári Hondák nem jelentettek rá veszélyt, Chiltonkétól pedig leszakadt. Rob Huff vitt még egy kis színt a történetben, hiszen lerajtolta Gabriele Tarquinit és Tiago Monteirot, ám a két Civic a futam első felében visszaelőzte.
Öt-hat kör lehetett még hátra, amikor megérkezett az igazi zuhé! Szinte semmit sem lehetett látni a vízfüggönyben, az autók pedig már az egyenesekben is felúsztak, annyira sok víz állt a pályán. Félelmetes volt látni, ahogy Hugo Valente vagy Huff alatt messze 200 fölött twistelt az autó. Szerencsére a versenyirányítás is érzékelte a problémát, és azonnal pályára küldte az Alfa Romeo 4C biztonsági autót Bruno Correiával a volán mögött.
A mezőny a safety car mögött elvánszorgott a táv kétharmadáig, ahol aztán piros zászlóval félbeszakították a futamot.

Michelisz_dobogon_svk

Fotó: Eurosport

Sebastien Loeb második győzelmét aratta, így ismét egálban van a három Citroen-pilóta. Az összetettben Lopez növelte az előnyét, a kilencszeres ralivilágbajnok pedig megelőzte Mullert, aki mintha többet hibázna idén, mint eddig. Norbi a 11-ről a 9. helyre jött fel.
Ünnepelhetett Petr Fulin is, a cseh pilóta nyerte a Yokohama kupát, Franz Engstler és Pasquale Di Sabatino előtt.
Az első futam végeredménye:

SVK_R1_14

Fotó: Eurosport

WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28