termas_rio_hondo_02

Fotó: Eurosport

Bár a 2013-as naptár közepén hivatalosan még mindig egy nagy üres folt tátong, valójában úgy tűnik, már megtalálták a kiesett curitibai pálya beugróját. Arról már korábban is beszámoltunk, hogy Brazília helyett Argentínába vihetik az első tengerentúli versenyt, és most erős jelek utalnak arra, hogy az San Miguel de Tucumántól (ott volt idén a Dakar pihenőnap) kevesebb mint 100 kilométerre található Autódromo Termas de Rió Hondo lesz a befutó.
És hogy mit értünk erős jelek alatt? Leginkább azt, hogy a pálya hivatalos honlapja az augusztus negyedikei hétvégére már fix eseményként tünteti fel a WTCC versenyt 2013-as naptárában.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A 14 kanyarból álló 4805 méter hosszú pályát nemrég teljesen átépítették az olasz tervező, Jarno Zaffelli elképzelései alapján. Eredetileg úgy volt, hogy már idén ellátogat ide a Gyorsasági Motoros Világbajnokság (MotoGP), ám ez csak 2014-ben valósulhat meg.
Bár az európai autósport rajongóknak keveset mond a Termas de Rió Hondo név, Argentínában az ismert pályák közé tartozik, rendeznek itt TC2000 versenyeket, de a helyi "NASCAR", a Turismo Carrertera is rendszeres vendég.
Bár a bajnokság jelenlegi versenynaptára ezt nem erősíti meg, a 'touringcars.ru' úgy tudja, hogy a helyi 'S2000'-es sorozat, a Tourismo Nacional lesz a WTCC hétvége egyik betétfutama. Bár a bajnokság csúcskategóriájában 2000 köbcentis autókkal versenyeznek, ezek nem a régi FIA szabályrendszer szerint épültek, viszont szépen beleillenek a világbajnokság "valódi autók, valódi verseny" szlogenjébe.

Termas_de_rio_hondo

Fotó: Eurosport

Azt egyelőre még nem tudni, hogy melyik vonalvezetést használhatja majd a WTCC mezőnye. Az egyik lehetőség a MotoGP számára kitalált konfiguráció, amelyet a rajzon a vastag vonal jelez, ám nem kizárt, hogy a túraautókat az egyes kanyar után elengedik a hosszú egyenesbe. A második variációról találtunk is két fedélzeti kamerás felvételt, az elsőről viszont még egyet sem.
A legutolsó hivatalosan kiadott naptárban Portó (június 30) és Sonoma (szeptember 8) között két később megnevezendő helyszín és időpont szerepelt, ám a másikról egyelőre semmi hír, és sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy idén is marad 12 fordulós a WTCC.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21