Arg_parcferme_general

Fotó: Eurosport

A termasi időmérő edzés utolsó percei nem csak bennünk idézték fel a salzburgi eseményeket, a kvali leintése után többen is kíváncsian várták, hogyan döntenek a felügyelők.
Ausztriában a fél mezőnyt megbüntették, mert a Q2-ben az utolsó gyors kör előtt mindenki lassítani kezdett, hogy ne kelljen szélárnyékot adni a többieknek. Ez végül azt eredményezte, hogy letelt az idő, és senki nem tudott újabb mért kört megkezdeni.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
A felügyelők akkor azzal indokolták a döntést, hogy a versenyzők ártottak a bajnokság megítélésének, illetve feltartották azokat, akik szerettek volna gyors kört futni.
Argentínában ennek csak a fele valósult meg. Bár a kivezető körön megint elkezdődött a helyezkedés, Yvan Muller végül magára vállalta a felvezetést, és szélárnyék nélkül is lealázott mindenkit. Ám a nagy pozíció keresésben feltartották a gyors körön érkező José María Lopezt, aki így lemondhatott a javításról.
Az időmérő után a felügyelők hét versenyzőt (Muller, Chilton, Tarquini, Monteiro, Nash, MacDowall és Oriola) hívtak fel elbeszélgetésre, ám végül egyiküket sem büntették meg. A hivatalos indoklás szerint a történtek még betudhatók annak, hogy a pilóták igyekeztek spórolni a gumival a gyors kör előtt.
Egy másik büntetést viszont keményen az RML nyakába varrtak. Az indoklás szerint Yvan Muller autója (egészen pontosan a válóban a hátramenet fokozat) a legfrissebb helyett egy régebbi homologizációnak felelt meg, amiért a csapat 3.000 eurós bírságot kapott, megtoldva egy 10.000 eurós felfüggesztett büntetéssel, arra az esetre, ha a csapat Sonomára sem intézkedne az eltérés ügyében.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30