Suzuki_general

Fotó: Eurosport

Jövőre jelentős átalakuláson és megújuláson eshet át a magyar Suzuki kupa, a bajnokság, amely Michelisz Norbertet, de rajta kívül még több más hazai tehetséget, például Kiss Norbert, Ifj. Ficza Ferencet és Tim Gábort is kinevelte.
A kezdeti lendület után a sorozat az elmúlt néhány év során egyre csökkenő létszámmal futott, idén például mindössze öt olyan versenyző van, aki valamennyi fordulón rajthoz állt.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
2 ÓRA
2014-ben azonban a WTCC-hez hasonlóan a Suzuki kupa életében is új korszak kezdődhet, a jövőben az RCM Motorsport szervezheti az ország egyetlen még jó formában lévő márkabajnokságát.
„Ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövőre az RCM irányításával újulhat meg a Suzuki kupa. Azt alap marad, de az autó optikai szempontból változik majd, felfrissítünk egy-két karosszériaelemet, amitől dögösebb lesz a Swift megjelenése. Emellett egy kisebb tuningnak köszönhetően pár plusz pacit is betuszkolunk a gépháztető alá” – mondta Csuti László, az RCM Motorsport csapatfőnöke, egyben az Eurosport WTCC közvetítéseinek szakkommentátora.

Michelisz_suzuki

Fotó: Eurosport

Az új autó leleplezésére sem kell már sokat várni, a prototípust az évadzáró hungaroringi hétvége során mutatják be a közönségnek. Az újjávarázsolt bajnokság remélhetőleg jó néhány újabb fiatal tehetségnek ad majd lehetőséget a kibontakozásra, főleg mivel Európában egyedülálló módon 13 év az alsó korhatár. Szóval a cumiról egyből kormányra kerülhet a gyerkőcök keze.
„Azt szeretnénk, ha a Suzuki kupa egy nagyon színvonalas, igényes bajnokság lenne, ahol a fiatal tehetségek tapasztalatot szerezhetnek, és megtanulhatják az autóversenyzés legfontosabb alapjait. De mellettük azok is megtalálnák itt a számításukat, akik magas szinten, de csak hobbiból űzik ezt a sortot” – folytatta Csuti.
„Terveink szerint több forduló is rangos nemzetközi bajnokságok betétfutamaként zajlik majd, ami jó alkalom a hazai tehetségeknek, hogy felhívják magukra a figyelmet.”
A Suzuki kupa utolsó előtti fordulóját egyébként éppen ezen a hétvégén rendezik a Szlovákiaringen. Az összetettben élen álló RCM-es Nagy Dániel akár már most bebiztosíthatja a bajnoki elsőséget, bár ehhez két csapattársának, a második helyezett Tassi Attilának és a harmadik Bárkovics Zoltánnak is lesz egy-két szava.

Suzuki_csaj

Fotó: Eurosport

Ráadásul a hétvégén két olyan pilóta is rajthoz áll, aki korábban az RCM Motorsport színeiben bajnoki címet szerzett; Kiss Norbert 2009-ben, Ifj. Ficza Ferenc pedig 2010-ben nyert a csapattal.
„Nagyon örülök, hogy ilyen sokan érdeklődnek a bajnokság iránt, és hogy ilyen erős mezőny gyűlt össze az utolsó előtti fordulóra. Mindig jó érzés viszontlátni olyanokat a pályán, akik korábban bajnoki címeket szereztek a csapatunkkal. Ez a jelenlegi versenyzőinknek is komoly kihívást jelent” – zárta Csuti.
Fotó: RCM Motorsport
Írta: Lanti
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32