Az első hírek három évvel ezelőtt keltek szárnyra, másfél éve pedig már egy konkrétan bemutatott TCR-autóval hozta lázba a kategória rajongóit a Mazda. A japán gyártó viszont a leleplezés óta nagyon elnémult túraautó-fronton, úgyhogy utánajártunk a dolognak.


Már csak azért is, mert a 2019 őszén bemutatott TCR-gép kifejezetten dögösre sikerült, és a magyar közvéleményt is élénken foglalkoztatta, mikor láthatjuk először a versenypályán. 
Azt eddig is tudtuk, hogy a koronavírus járvány benyomta náluk a "pauzét". Tavaly januárban egy évre elhalasztották a bemutatkozást, arra hivatkozva, hogy több időre van szükség az autó elektronikus rendszereinek finomhangolásához. 
WTCR
Fejlesztési lehetőségért vált márkát Tassi Attila új csapata
21/01/2022 05:36
Azóta egy mukkot nem mondott senki a japánoktól, egyedül Marcello Lottitól olvashattunk egy némileg bizalomkeltő interjút még tavaly decemberben, amelyben a TCR-kategória tulajdonosa úgy fogalmazott, "kapcsolatban vannak a Mazdával"
Begin Mailchimp Signup Form#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */End mc_embed_signup
A télen viszont történt ez-az a japánoknál, például nem kis meglepetésre bejelentették, 2020 végén kiszállnak az IMSA WeatherTech sorozatból, azaz amerikai endurance bajnokságból. De nem az új autók érkezésekor, hanem már egy évvel korábban. Mindezt annak ellenére, hogy futamgyőzelmekre is esélyes technikájuk van. 
Ez a döntés indította el bennünk a kíváncsiság mobil fúrókútját. Mert mi van, ha a drága DPi projekt helyett a pénzkeresésre is alkalmas TCR veheti át a terepet a Mazdánál?
Sajnos nem lett igazunk. A Mazda észak-amerikai képviselete készségesen, de szűkszavúan tájékoztatott bennünket, arról hogy a TCR-projektet lezártnak tekintik, és jelenleg nem szerepel a tervek között az újraindítása."
Ahogy ilyenkor lenni szokott, hozzátették ez nem jelenti azt, hogy soha nem kerülhet szóba a program felélesztése, de nem tűnik valószínűnek."
Szerettünk volna többet megtudni az indokokról, de nem kaptunk részletesebb tájékoztatást. Megkerestük a TCR-kategóriát irányító WSC-t is, ám ők nem kívánták kommentálni az értesülést. 
WTCR
Eldőlt! A hibrid technológia felé fordul a TCR-kategória is
17/01/2022 11:00
WTCR
Tassi Ati idén csapatot vált a WTCR-ben
14/01/2022 09:31