Két éves működése után a 2012-es szezon végeztével megszűnik az orosz olajóriás, a Lukoil által támogatott SEAT istálló, melyben az elmúlt két év során Gabriele Tarquini és Alekszej Dudukalo versenyzett. A Lukoil Racing idén a SEAT Sport bizonyos mértékű támogatását is megkapta, a versenyek során mindannyian láthattuk a gyár sárga ruhás szakembereit a csapat boxánál. Az idei szezont még úgy kezdtük, hogy a Lukoil Racing 2012-ben amolyan rejtett gyári csapat lesz, majd később a SEAT várható visszatérése után a spanyol márka első számú istállójává lép elő.
A dolgok azóta sokat változtak, jelenleg ugyanis kicsi a valószínűsége annak, hogy a SEAT jövőre gyári szinten képviseltesse magát a WTCC-ben, a csapat húzóemberét, a 2009-es világbajnok Tarquinit pedig a nyáron elcsábította a Honda. Az olasz a nehéz időkben is kitartott a spanyolok mellett, így távozása szintén azt a gyanút erősíti, hogy nem lesz hivatalos SEAT csapat a közeljövőben.
A Lukoil Racing év végi megszűnését egy néhány napja megjelent hír is megerősíti, az Autosport magazin értesülései szerint René Münnich csapat megvásárolta az istálló két SEAT Leónját, és Makaó után már az ő műhelyükbe szállítják az autókat. A GT1-es világbajnok csapatfőnök korábban arról beszélt, hogy háromfős lesz jövőre bemutatkozó új istállója, arról viszont egyelőre senki sem beszélt, hogy a harmadik kocsit kitől vásárolják. Egy tippem azért lenne, a Special Tuning Racing helyzete egyelőre bizonytalan, a briteknél könnyen lehet, hogy hamarosan felszabadul egy, vagy akár két León.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
5 ÓRA
Az autók eladása és a csapat megszűnése megerősíteni látszik azt a korábban már megszellőztetett hírt, hogy Alekszej Dudukalo és a Lukoil millió a Lada Granta projektbe vándorolnak át. Erről a mai nap során még részletesen is lesz szó itt a Túraautó Hírblogon.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek externalITThttp://wtccblog.hu/?p=3138None.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23