Az Autohebdo magazin ma megjelenő száma egy rövid kis beszámolót tartalmaz a koreai márka elektromos projektjéről, és a szerző úgy tudja, egy külsős csapat felel majd az autók versenyeztetéséért.

A franciák értesülése szerint a WTCC-ből és a WTCR-ből is ismert Sebastien Loeb Racingre esett a Hyundai Motorsport választása, tehát nem egy hivatalos gyári csapat, hanem a kilencszeres ralivilágbajnok alakulata üzemelteti majd a Veloster N ETCR flottát.
Ez egyrészt egybevág az Eurosport Túraautó értesüléseivel, melyek szerint a korábbi bemutatókon és teszteken az SLR-ből ismert mérnökök és szerelők dolgoztak az autón. Másrészt logikus is, Sebastien Loeb ugyanis az elmúlt két évben a koreai márka időszakos versenyzője volt a Rali Világbajnokságon, a kapcsolat tehát már korábbra nyúlik vissza.
WTCR Saudi Arabia
A magyarokról, Tassi Atiról és Michelisz Norbiról is szólt a WTCR utolsó időmérője
3 ÓRÁJA
De a franciák ennél többet is tudnak. A Hyundai négy autót indít majd az első PURE ETCR szezonban, és ebből egyet-egyet a két tesztpilóta, Augusto Farfus illetve Jean-Karl Vernay vezet majd.
A többi részletre sem kell sokat várni, a hírek szerint ugyanis jövő héten lesz a program hivatalos bejelentése. A PURE ETCR pedig június 18-20 között rajtol Vallelungában.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR Saudi Arabia
Tassi Ati a legjobb magyar; Audi-Hyundai fölény a szaúdi FP1-en
10 ÓRÁJA
WTCR
WTCR Szaúd-Arábia, FP1 összefoglaló
10 ÓRÁJA