Holland_ford_arc

Fotó: Eurosport

Az Autosport értesülései szerint kútba eshet Robb Holland és a Rotek Racing terve, hogy a tavaly fejlesztett 1.6 turbós Ford Focuszokkal térjenek vissza a Túraautó Világbajnokságba.
Az amerikai versenyző csapata idén tavasszal vásárolta meg az Arena Motorsporttól az autókat, majd némi fejlesztés után a nyár elején több alkalommal is teszteltek a Fordokkal. Időközben azonban biztossá vált, hogy 2014-ben bevezetik az új technikai szabályokat, és ez gondolkodóba ejtette Holland-et.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Egyelőre vizsgáljuk a lehetőségeinket, és már jó néhány teszten túl vagyunk. Az új autók 2014-es bevezetése viszont okoz némi problémát" - mondta az amerikai.
Holland elsősorban attól tart, hogy a belépő gyárak, mint például a Citroen, miatt túlságosan megdrágul majd a WTCC.
"Nehéz lesz támogatókat találni, ha a hangsúly a privát csapatok helyett a gyártókra kerül át. A legnagyobb kérdés, hogy a gyári csapatok megjelenése milyen mértékben veri majd fel az árakat. Egyelőre ugyanis elfogadhatóak a költségek."
A VLN hosszú távú bajnokságban is szereplő pilóta szerint az sem részletkérdés, hogy mennyire sikerül majd a régi autókat egy szintre hozni az újakkal 2014-ben.
"Az az érzésem, hogy a WTCC-ben még nem tudják pontosan mit tegyenek. Ám ha nem működik az autók teljesítményének kiegyensúlyozása, akkor a mi csapatunk számára semmi értelme nem lesz beszállni."
"Továbbra is azt gondolom, hogy ebben a bajnokságban lenne jó versenyezni, de csak úgy, ha privátként is lesz miért küzdeni" - zárta Holland.
Bár Holland konkrétan nem jelentette ki, a cikket olvasva erősen az lehet az ember érzése, hogy elfelejthetjük a Fordok Sonomai indulását. Kivéve persze, ha közben sikerülne meggyőzni a gyártót erről-arról...
Fotó: Rotek Racing
Írta: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21