Basseng_Mar_SEAT

Fotó: Eurosport

Bár Marcello Lotti a Motorsport-Total-nak úgy nyilatkozott, hogy a Honda és a Lada mellett a SEAT is kész új autót építeni a 2014-es szabályok szerint, Jaime Puig, a spanyol márka sportrészlegének vezetője a TouringCarTimes-nak azt mondta, még nem született meg a végleges döntés. A SEAT a WTCC indulása, azaz 2005 óta folyamatosan jelen van a mezőnyben, 2009-ben azonban gyári szinten kivonultak, és azóta kizárólag privát csapatoknak nyújtanak technikai támogatást.
A jelenleg futó második generációs León különösen a dízel motoros időszakban volt sikeres, és két egyéni világbajnoki cím mellett 39 győzelmet szerzett a spanyoloknak, a legutolsót éppen néhány hete Marrakeshben, Pepe Oriolának köszönhetően. Az autót jelenleg már az ORECA által fejlesztett 1.6 turbós benzines blokk hajtja.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
18 ÓRA
"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt nyolc év során minden szezonban volt legalább egy futamgyőzelmünk" - mondta a TCT-nek Jaime Puig, a SEAT Sport vezetője.
Bár egyre többet pletykálnak arról, hogy Spanyolországban már építik az új generációs León S2000-es változatát, valójában az anyagi gondokkal küszködő gyártó még nem hozta meg a végleges döntést a maradásról.
"Örülünk annak, hogy több gyártó is érkezhet, a SEAT azonban még nem döntött. Valóban részt veszünk a szabályok kialakításában, hiszen a partnereink révén mi is a bajnoksághoz tartozunk. Előbb látnunk kell, hogyan alakulnak a dolgok, aztán majd eldöntjük, hogy megy-e vagy sem" - tette hozzá Puig.
A pletykák egyébként úgy tartják, hogy a SEAT marad, de nem lesz gyári csapat, hanem továbbra is privát alakulatokat szeretnének támogatni.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32