Citroen_Honda_kozos

Fotó: Eurosport

Jelenlegi is zajlik a Citroën és a Honda közös tesztje a franciaországi Paul Ricard versenypályán, miközben a WTCC Blog a Citroën Magyarország jóvoltából újabb információkhoz jutott. Ezúton is köszönet Varga Abigélnek, aki gyorsan továbbította kérdéseinket a francia gyár versenyrészlege felé.
Szóval úgy tűnik, Alessandro Mariani, a JAS Motorsport csapatvezetője félreérthette kérdésünket, és mikor mi arra voltunk kíváncsiak, hogy a csapatok egymás között megosztják-e a köridőket, ő valószínűleg azt hitte, azt kérdezzük, hogy a közvéleménnyel megosztják-e azokat.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Két okból jutottam erre a következtetésre. Egyrészt, ha nem tudják majd egymás eredményeit, mi értelme van a közös tesztnek? Persze, érdekes lesz majd látni, hogyan mozog a másik autója a pályán, hogyan viselkedik féktávon, kigyorsításánál, milyen a hangja, stb., ám köridők nélkül ez vajmi keveset ér.
Aztán jöttek a hírek a Citroën Racingtől, és ezek megerősítették a gyanúmat.
"A csapatok látják majd egymás köridőit, ám nem hozzák nyilvánosságra azokat. Ennek legfontosabb oka, hogy a tesztidőszak ezen szakaszában kevés következtetést lehetne levonni a puszta eredményekből a szezon egészére nézve. A közös tesztet követően külön-külön tovább folyik majd a munka, így természetesen egyik csapat sem szeretné felfedni valamennyi ütőkártyáját a másik előtt" - olvasható a Citroën Racing válaszában.
Na, így már azért van értelme a közös tesztnek, akár megy majd az okoskodás és dezinformálás, akár nem. Persze nyilván menni fog, mindkét fél részéről. A franciák válaszából azt is megtudtuk, hogy a kollektív teszt az FIA előírásainak is részét képezi, illetve, hogy nem ez lesz az egyetlen Marrakesh előtt.
"A mostani Le Castellet-ben szervezett közös teszten kívül március 20-a környékén Valenciában is sor kerül egy hasonló eseményre" - így a franciák válasza.
Arra pedig talán már a Lada, sőt, ideális esetben akár egy-két Chevrolet is eljuthat, Michelisz Norbiról és a Zengő Motorsportról nem is beszélve.
Fotó: Citroen Racing, Honda Racing
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21