A Team Engstler pilótája, Alex Liu elindulhat a holnapi két versenyen Sanghajban, annak ellenére, hogy a kvalifikáción elért időeredménye nem volt elég a 107%-os küszöb átlépésére. Sőt, a makaói versenyző az egész hétvége során képtelen volt a limit megugrására, a felügyelők mégis úgy látták jónak, hogy eltekintenek a kizárástól. A szabályok egyébként lehetőséget adnak erre a testületnek.
Liu élete második WTCC hétvégéjén szerepel, és azzal a szívó 2.0 literes BMW-vel megy, amit az előző forduló alkalmával Maszaki Kano vezetett. Legjobb időmérős ideje 9,991 másodperccel maradt el Alain Menu pole pozíciót érő eredményétől, azaz 1,984 másodperccel esett át a 107%-os küszöbön. A hétvégén szereplő másik három régi S2000-es autónak sikerült beférnie a limit alá.
Megbüntették a francia SEAT León bajnok Hugo Valentét is, mivel az autójában a megengedett határ fölött volt a turbónyomás az időmérő edzés utolsó periódusában. A adott időszakban futott valamennyi eredményét törölték, ám ez nem befolyásolja a francia pilóta rajhelyét, hiszen legjobb körét korábban futotta meg.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
EGY ÓRA
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32