FIA WTCC Macau 15-18 November 2012

Fotó: Eurosport

Az elmúlt napok során egymást érték a bejelentések az ázsiai versenyzőkről, akik neveznek a WTCC szervezői által idén létrehozott Eurosport Ázsia Kupába. A különértékelésbe az év utolsó három fordulója során szerezhetnek pontot olyan ázsiai pilóták, akik nem az egész szezonra adták le nevezésüket.
Pénteken két olyan makaói BMW-s pilóta iratkozott fel a listára, akik már rendelkeznek WTCC-s tapasztalattal.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
Henry Ho minimum négyszer nyert Makaói Túraautó Bajnokságot (a sorozat eredményei, fogalmazzunk finoman, nem valami pontosan dokumentáltak az interneten), 2006-ban pedig a japán szupertúraautó sorozatban győzött.
A WTCC-ben 2009-ben indult először, majd a következő évben és tavaly is rajthoz állt egy BMW 320si-vel. 2012-ben makaóra, a másik két szezonban pedig hazai versenye mellett a japán hétvégére is benevezett, legjobb eredményét pedig tavaly az első legendás városi pályán érte el, amikor 16. lett az első futamon.
Ho BMW-jét az Engstler Motorsport készíti fel.

Mak_Mac_BMW

Fotó: Eurosport

A másik új nevező pedig nem más, mint személyes kedvencünk, azaz a 48 esztendős Mak Ka Lok. A rutinos makaói versenyző 2011-ben állt először rajthoz a WTCC-ben, majd tavaly ismételt, a legjobb eredmény pedig az ő esetében is egy 16. hely, amit 2012-ben a második futamon ért el.
Mak Ka Lok autóját, akárcsak az elmúlt két évben, ezúttal is makaói RPM Motorsport készíti majd fel az ázsiai versenyekre.
Fotó: WTCC Media Írta: Lanti
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23