A Motorsport.com már tényként közli, amiről nagyjából egy hete - mint feltételezés - elsőként írtunk itt az Eurosport magyar oldalán: teljesen átalakítják a 2020-as WTCR naptárt, és a mezőny idén nem utazik Ázsiába.Az ok természetesen a koronavírus járvány által előidézett új nemzetközi helyzet, melyben jelenleg még a lokális utazás is komoly nehézségekbe ütközik, nem beszélve a világméretű jövés-menésről. 
A Motorsport.com birtokába jutott információk szerint az Eurosport Events és az FIA törli az idénre tervezett négy ázsiai versenyt (Ninbo, Inje, Makaó, Sepang), és helyette hamarosan egy kizárólag európai helyszínekből álló programot állít össze. 
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
A WTCR promótere lehetőleg szeretné megtartani az eredetileg tervezett 20 futamot, amire nyilván csak úgy lesz lehetősége, ha visszatérnek a háromversenyes lebonyolításhoz. Ennek a támogatókkal kötött megállapodások miatt van jelentősége.
Hogy lesz így ázsiai szezon a WTCR-ben? Esélyt kaphat-e mégis idén a Hungaroring? | Hosszabbítás
Mivel a modern világ jelenleg olyan problémákkal néz szembe, melyhez hasonlót még nem élt át, szinte lehetetlen megmondani, mi vár ránk egy, kettő vagy öt hónapon belül. Persze akadnak, akik a tudást magabiztossággal pótolva hangzatos kijelentéseket tesznek, ám kérdés, mi értelme az ilyeneket meghallgatni vagy komolyan venni?
A fent említett cikk megerősíti az általunk is hallott híreket, mely szerint az augusztustól novemberig tartó új versenynaptár nagyrészt azokat a helyszíneket tartalmazhatja, melyek egyébként is szerepeltek volna az idei programban. Így elképzelhető, hogy mégis lesz idén verseny a Hungaroringen. Sőt, az sem kizárt, hogy az eredeti terveknek megfelelően pont az idénynyitó. 
A hírek szerint a még állva maradt Motorland Aragon és Salzburgring mellett a Hungaroringen kívül a Nordschleife és egy portugál pálya lehet része az új naptárnak. Utóbbi esetében biztosan nem Vila Realról van szó, hiszen ott a szervezők törölték az idei rendezvényt. 
A Motorsport.com szerint az FIA néhány napon belül hivatalosan is bejelenti az WTCR-programot. 
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33