Az Autosport magazin beszámolója szerint változnak a tervek a 2015-ös nürburgringi WTCC hétvége kapcsán, a brit motorsportos hetilap Francois Ribeirot, az Eurosport Events motorsport menedzserét idézi cikkében a módosításokkal kapcsolatban.
Az eredeti elképzelések szerint egy nagyjából egyórás versenyt rendeztek volna a Nordschleifén, ám ezzel kapcsolatban több kétely is felmerült, így a szervezők végül maradnak a hagyományos lebonyolításnál, és két egyenként háromkörös futamra kerül majd sor.
"Az eredeti tervem egy egyórás, dupla pontokért zajló futam lett volna, ahol egy előre meghatározott időintervallumban lehet kereket cserélni és tankolni. Korlátoztuk volna a boxutcában dolgozó szerelők számát, hogy féken tartsuk a költségeket" - mondta Ribeiro."Ám amellett, hogy a versenyzők számára ez a hétvége pályafutásuk egyik legnagyobb kihívása lesz, fontos, hogy televíziós szempontból is érdekes legyen a produktum. Az egyórás futammal kapcsolatban felmerült a probléma, hogy egy kb. 25 fős mezőny viszonylag hamar szétszakadozna, úgy pedig nehéz lenne izgalmas versenyt összehozni."
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
21 ÓRÁJA
Ribeiro elárulta, először a négyszeres világbajnok Yvan Muller hívta fel a figyelmét erre a problémára, és némi fontolgatás után a vezetőség úgy döntött, igaza lehet a Citroen pilótájának, így inkább marad a kétversenyes lebonyolítás. Változtatni kell az időmérőn is, hiszen egy örökkévalóságig tartana a Q3 a 26 kilométeres körön.

ERC_helicopter

Fotó: Eurosport

"Az időmérő az első futam rajtsorrendjét határozza majd meg, és az is biztos, hogy a második verseny fordított rajtrácsos lesz. Az október 30-ai Motorsport Világtanács ülésen vitatjuk majd meg, hogy az első futam, vagy a Q2 első tíz helyezettje forduljon meg."
A tervek szerint azonban rendkívül gyorsan követi majd egymást a két futam, azaz nem lesz köztük parc fermé és szervizidőszak. Ami a televíziós gyártást illeti, a fedélzeti kamerákért valamint a légi felvételekért az Eurosport ERC-n edződött csapata felel majd, a földi kamerákat pedig az ADAC-s legénység kezeli.
Április 27-én hivatalos WTCC-s tesztnap is lesz a Zöld Pokolban, amikorra a WTCC kizárólag a világbajnokság mezőnye számára foglalta le a pályát. Ribeiro egyébként bízik abban, hogy a május eleji futam néhány igazi Nordschleife-specialistát is bevonz majd.
"Meggyőződésem, hogy lesznek olyan "Nordschleife-szakértők", akiket csak erre a versenyre szerződtetnek. A csapatok a lehető legjobb megoldást keresik majd, így talán egy picit németesedhet a mezőny" - zárta a WTCC első embere.
A 2015-ös szezonban május második hétvégéjén látogat a WTCC a Zöld Pokolba, ahol a legendás Nürburgringi 24 órás egyik előversenye lesz.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48