Az argentínai WTCC hétvégét követően ismét felröppentek a pletykák, hogy a Túraautó Világbajnokságba tart a helyi Super TC2000 sorozat egyik élmenőjének számító Augustine Canapino.
A 24 éves arrecifesi pilótát pénteken többen is látták sétálgatni a WTCC paddockban, ami önmagában még nem adna okot találgatásokra, csakhogy eközben neki egy másik argentin túraautó sorozattal, a Top Race V6-tal Buenos Airesben volt jelenése, azaz valószínűleg nem ok nélkül szakított időt arra, hogy meglátogassa a világbajnokságot.
"Csak nézőként érkeztem, és szeretném élvezni ezt a nagyszerű sorozatot" - mondta Canapino a Corsa magazinnak.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
Az argentin lapok azonban ennél többet sejtenek a háttérben, és úgy hírlik, Canapino a Hondával egyezkedik egy gyári ülésről. Ha igazak a találgatások, Termasba is azért utazott, hogy ott lekössön egy év végére esedékes tesztvezetést.
Csak emlékeztetőül, orosz források hetekkel ezelőtt arról írtak, hogy a tehetséges argentin már idén rajthoz állhat Termasban egy Hondával, ám ebből végül nem lett semmi.
Bár Canapino jelenleg "csak" negyedik a Super TC2000-ben, a Top Race V6-ban ő a király, az elmúlt négy szezonban bajnok lett egy Mercedesszel, és jelenleg is magabiztosan vezeti az összetettet.
Dél-Amerika egyébként nem csak az európai (pl. Citroen) márkáknak, de a japánok számára is fontos piac, és látva a WTCC-t körülvevő rajongást, nem lepne meg, ha a Honda tényleg szeretne magának egy gyors és piacképes argentin versenyzőt.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00