Bjork_volvo_sanghaj_boxutca

Fotó: Eurosport

Hiába nyújtott meggyőző teljesítményt a szabadedzéseken és az időmérőn is a garázsból két év után előrántott Volvo C30, és hiába hozta ki Thed Björk a maximumot a jelenlegi helyzetből, egy figyelmetlenség miatt öt helyes rajtbüntetést szabtak ki rájuk a felügyelők.
Mivel a Volvo C30 nem rendelkezik nemzetközi homologizációval, Björk hiába lett hetedik a Q1-ben, nem indulhatott az időmérő második szakaszában. A svédek számára tehát a 12. hely volt a maximum, amit sikerült is megszerezni.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az időmérőt követő technikai ellenőrzésen azonban kiderült, valamit elszámolhattak a Polestar csapatnál, mert a C30 könnyebb volt az előírt 1174 kilónál.
Azok az autók ugyanis, amelyekre nem kerül fedélzeti kamera, +4 kilót kötelesek cipelni, hogy ne kerüljenek előnybe a bekamerázott riválisokkal szemben. A Polestar azonban ezt elmulasztotta, és a Volvo csak 1171 kilót nyomott, azaz 3 kilóval maradt el az előírt tömegtől.
A szabályok értelmében ez öt helyes visszasorolás jelent minkét versenyre, azaz Björk holnap az első és a második futamon is a 17. helyről indul majd.
Nagy kár érte, hiszen a 12. pozícióból a top10 is elérhetőnek tűnt. Bár a fenn említett okból kifolyólag a Volvo a pontszerzésre sem jogosult Sanghajban.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21