Lada_granta_thompson_huff

Fotó: Eurosport

Bár a valenciai kollektív teszten nem lesznek ott, a Lada Sport Lukoil csapata tegnap leleplezte a 2014-es évre épített Grantát, és egy közepes hosszúságú shakedown-t is tartottak a magny-cours-i pályán. Az autót James Thompson és Rob Huff is kipróbálta Marco Calovolo vezető mérnök vigyázó figyelme mellett.
Az álcafestés helyett dögös piros színben bemutatkozó TC1-es Granta jól vette az első kanyart, és a kedvező időjárásnak köszönhetően összesen 29 kört tettek meg vele.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
"Nagyszerű érzés, hogy végre megtarthattuk a shakedown-t. Természetesen ez csak egy bejárató teszt volt, tehát óvatosan bántunk az autóval, viszont nagy örömünkre szolgált, hogy a Granta megbízhatóan futott. Pénteken ismét megyünk vele néhány órát, mert szeretnék kipróbálni egy-két dolgot, amire tegnap jöttünk rá" - mondta Thompson a WTCC Blognak.
Thommo-tól is megkérdeztük, ha egyben van az autó, miért nem utaznak el a jövő hét szerdán kezdődő valenciai tesztre, ám sok részlettel nem szolgálhatott.
"Igazán sajnálom, hogy nem leszünk ott, és nem láthatjuk majd, mennyi a lemaradásunk a riválisainkkal szemben. Ám az is tény, hogy rengeteg munka vár még ránk, és logisztikai szempontból talán hasznosabb, ha Magny-Cours-ban maradunk az első autóval, miközben a többi építése is ott zajlik."
A Lada Sport Lukoil sajtófelelőse tegnap a WTCC Blog megkeresésére megerősített, a homologizáció előtti FIA átvizsgálás során olyan dolgok derültek ki, amelyek miatt bizonyos módosításokat kell elvégezni az autón. Azt azonban hivatalosan még senki sem erősítette meg, hogy a rivális gyártók emeltek-e kifogást a Granta némely megoldásai kapcsán.
A valenciai tesztet tehát valószínűleg azért hagyja ki a Lada, mert a problémák csúszást eredményeztek, és a leggyorsabban úgy tudják behozni a lemaradást, ha Magny-Cours-ban maradnak.
Fotó: Lada Sport Lukoil
[ad#1]
[ad#1]
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23