Nestor Girolami egy pokolian jó túraautós, és egy rettentően kedves figurája a WTCR mezőnyének. A Bebu becenevet (baba kicsit elferdítve) is azért kapta, mert a nagymamája szerin irtó cuki kisbaba volt, közben pedig nyert két argentin Super TC2000 bajnoki címet, és az összetett egyik esélyese volt tavaly a Túraautó Világkupán.


Girolami múltjában is akad néhány rendkívül aranyos történet, és ebből kettő elő is került, amikor Martin Havennel, a WTCR állandó kommentátorával beszélgetett a Fast Talk presented by Goodyear podcast-sorozatban. 
Kiderült például, hogy Bebu három évesen ült először gokartban, amikor még annyira pici volt, hogy a 15 ccm-s gépben is magasítót kellett tenni a pedálokra, mert nem ért le odáig a lába. Érzelmileg sem volt zökkenőmentes az első találkozás a motorsporttal. 
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
"Az édesapám a mezőgazdaságban dolgozik, az édesanyám pedig tanárnő. A motorsport szeretetét az apukámtól kaptam, aki 18-19 éves korában gokartozott, de nem lehetett belőle versenyző, mert dolgoznia kellett a család megélhetéséért"
- meséli Girolami.
"Amikor három éves voltam, vett egy gokartot nekem, és eldöntötte, támogatni fogja a pályafutásom. Itt indult el bennem a rajongás a motorsport iránt, és a kettőnk kapcsolatát is nagyon megerősítette."
"De nem mondanám, hogy könnyen mentek az első lépések. Csak egy pici gokartom volt, 15 köbcentis, és nem tudom, miért, talán mert még csak 3 éves voltam, de elkezdtem sírni, amikor meghallottam a motor hangját. Mentem még két kört, de aztán véget is ért a teszt. Apukám azt mondta, ha nem élvezem, nem akart gokartba ültetni."

girolami-2019-wtcr-interju.jpg

Fotó: Eurosport

A láng viszont ott belül már fellobbant, néhány hónappal később pedig Girolami kérte az apukáját, hogy menjenek gokartozni, és nem is volt több pityergés. 
Így indult Tassi Atika egyik csapattársának pályafutása. Rövidesen elkezdek jönni a győzelmek, aztán a kisebb bajnoki címek is, ám Bebu még mindig csak egy kisgyerek volt. Ez meg is mutatkozott az egyik gokart versenyén.
"Az 1994-es éve első versenyén történt, de máig nagyon élénken él bennem. A szülővárosomban, Isla Verdében volt egy futam, ahol nagyon jól mentem, és vezettem a versenyt. Az édesapám a célegyenes végén állt a pálya mellett, és minden körben mutatta, hogy jól csinálom, csak így tovább."
"Aztán egyszer csak, az utolsó kör elején hirtelen megálltam előtte. Azt hitte, szétment a motor, vagy valami baj van a gokarttal. Megkérdezte, mi történt, én pedig azt válaszoltam: 'ne haragudj, apa, de pisilnem kell. Kiszállhatok, és elmehetek WC-re?' Ő azt mondta: 'persze fiam, miért ne? Még csak négy éves vagy, ha pisilned kell, menj pisilni!'"
"A pálya mellett volt egy fa, gyorsan odaszaladtam, pisiltem egy jót, aztán visszaültem a gokartban, és folytattam a versenyt. Végül negyedik lettem, de csak azért, mert ennyien voltunk a kategóriában."
Azóta Bebu is megtanulta, pisilni a verseny előtt megy el, és annyit iszik, hogy kellően hidratált legyen, de kibírja azt a fél órát. Tavaly kilenc futam után vezette az összetettet a WTCR-ben, és idén újra nekifut az All-Inkl.com Münnich Motorsporttal, és a Honda Civic Type-R TCR-el. 
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33