Holland_ford

Fotó: Eurosport

Elérkezett az amerikai WTCC hétvége, és a Rotek Racing nem szerepel a nevezési listán. Pedig a Robb Hollandhez köthető amerikai központú, de Európában is aktív csapat idén tavasszal azzal a szándékkal vásárolta meg az Arena Motorsporttól az S2000-es Ford Focuszokat, hogy rajthoz álljon velük Sonomában.
Időközben viszont az FIA bejelentette, hogy 2014-ben bevezeti az új technikai szabályokat a Túraautó Világbajnokságon, ami kérdésessé tette, hogy lehet-e hosszabb távú jövője a Fordoknak a WTCC-ben. A kezdetben igen intenzív tesztprogram leállt, Holland pedig inkább a BTCC irányába kezdett érdeklődni.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
"Nagyon csalódottak vagyunk, nem lehetünk ott a hazai versenyünkön, Sonomában. Különösen mivel rengeteg amerikai és Ford rajongó vette fel velünk a kapcsolatot, és biztattak bennünket, mióta bejelentettük a programot" - mondta a TouringCarTimes-nak Holland, a Rotek Racing versenyzője és társtulajdonosa.
"Az első tesztek során csak annyit tettünk, hogy felszereltük az autóra az Arena Motorsport által korábban elkészített fejlesztéseket, valamint a Mountune legújabb Ford Ecoboost motorcsomagját, de azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy a Focus versenyképesebb lehetne idén, mint tavaly volt."
"Jelenleg is vizsgáljuk, hogy a 2014-es új technikai szabályok bevezetése milyen mértékben lehet hatással az eredeti terveinkre, és amíg ezt nem látjuk tisztán, nem fogunk dönteni a jövő évi programról."
A jó hír viszont, hogy a kezdeti lefagyás után a csapat kezd újra életre kelni, és elképzelhető, hogy mégis beneveznek egy-két idei versenyre a Fordokkal.
"A tesztprogram valóban leállt, de azóta elkezdtünk újra dolgozni a 2013-as programon. Jelen pillanatban nem kizárt, hogy a hátra lévő versenyek némelyikén rajthoz állunk a Focusszal. Nagyon bízom benne, hogy sikerül" - zárta Holland.
Az új autók mellett jövőre még a jelenlegi technikákkal is lehet majd nevezni a WTCC-be, amelyeknek valószínűleg egy külön kategóriát alakítanak ki. Egy-két ázsiai futammal a Rotek tesztelhetné, hogy érdemes-e jövőre harcba szállni a SEAT-ok, Chevrolet-k, és a régi Hondák valamint Ladák ellen.
Fotó: Rotek Racing
Írta: Lanti
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22