A TouringCarTimes értesülése szerint két privát Chevrolet csatlakozhat a WTCC mezőnyéhez az ázsiai fordulók során. A Skandináv Túraautó Bajnokságban nemrég csapatbajnoki címet szerző Chevrolet Motorsport Sweden érkezhet két 1.6 turbós Cruze-zal. A svédek idén egyszer már vendégeskedtek a világbajnoki mezőnyben, a monzai fordulón Rickard Rydell negyedik lett az időmérőn, a futamokon pedig egy negyedik és egy tizedik helyet ért el.
"Az utolsó három fordulóra készülünk. Az egyik lehetséges versenyzőnkkel már nagyon közel járunk a szerződés aláírásához, és van még egy kocsink, amit valószínűleg Rickard Rydell vagy Michel Nykjaer vezet majd. A WTCC az a bajnokság, ahol mindenki szívesen versenyezne, és szerintem jót tesz a sorozatnak a Honda érkezése" - mondta Nicklas Karlsson csapatfőnök.
A svéd istálló Nykjaerrel és Rydellel szerepel az STCC-ben, utóbbi vezeti az összetettet, előbbi pedig a második helyen áll a bajnokságban, egy fordulóval a zárás előtt. A Chevrolet Motorsport Sweden a monzai versenyt megelőzően kétszer indult a WTCC-ben, 2010-ben a belga Vincent Radermecker, illetve az argentin Leonel Pernía ment náluk egy-egy futamot.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23