Bennani_r2_marr

Fotó: Eurosport

Kétszeresen is bűnhődnie kellett Mehdi Bennaninak a második marrakeshi futamon történt balesetért. A marokkói versenyző közvetlenül a rajtot követően keresztbe forgatta az előle induló Tom Coronelt, aki csúnyán összetörte a Chevrolet és Yvan Muller Citroenjét is.
Bár a paddockban is megoszlottak a vélemények a felelősség megítélésében, a felügyelők elég hamar döntöttek, Bennani áthajtásos büntetést kapott. A hazai pilótának ezt követően kapóra jött egy biztonsági autós etap, majd szinte extázisban autózva felkapaszkodott a nyolcadikról a negyedik helyre.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
Még az utolsó kanyar után is volt dráma, Tom Chilton ugyanis a célegyenesben legyorsulta a Hondát, így Bennani végül ötödikként zárt.
A verseny után azonban a felügyelők úgy érezték, a Proteam versenyzője nem kapott méltó büntetést az esetért, így az áthajtásost megtoldották még egy három helyes rajtbüntivel, amit a franciaországi első futamon kell letöltenie. Az indoklás: "súlyos baleset okozása."
Ám még ezzel sem ért véget Bennani kálváriája, a második futam utáni műszaki ellenőrzésen ugyanis kiderült, a Honda könnyebb mint a megengedett minimumsúly, ezért kizárták a versenyből.
Az eset a WTCC-ben soha nem látott érzelmeket kavart már az élő közvetítés alatt is. Bennani azzal védekezett, hogy Coronel a fal felé terelte, a holland pedig azzal, hogy miután összekoccantak, a marokkói nem vette el a gázt, hanem tolta maga előtt a pályán, majd keresztbe forgatta.
Az élő közvetítés csúcspontja az a pillanat volt, amikor Ben a rajtrácson interjút készített Bennanival, és Coronel is odament. A holland elkezdte magyarázni az ő verzióját, amire a marokkói heves érzelmekkel válaszolt. Közölte, hogy elsírta magát a baleset után, hiszen pont Coronellel nem akart ilyen helyzetbe kerülni, aki nagyon jó barátja. A feszültségek némileg oldódtak a párbeszéd végén, amikor Bennani magához húzta, és megölelte Coronelt.
Kisvártatva folytatódtak az események, hiszen megérkezett Mehdi autójához márkatársa, a korábbi világbajnok Gabriele Tarquini is (aki baleset miatt nem indult a futamokon), és hevesen magyarázott valamit franciául, kezével az esetet mutogatva. Az Eurosport franciául értő kollégái szerint Tarquini azt mondta, hogy nem Bennani a hibás, az olasz azonban később az Eurosportnak annyit nyilatkozott, egyszerűen megpróbálta megnyugtatni márkatársát, és azt hangsúlyozta, hogy a versenyre összpontosítson.
A futam után Bennani nyilatkozott Coronel TV-s csapatának:
"Életemben először sírtam a versenyautóba, mivel Tommal nagyon jó barátok vagyunk, és láttam, hogy óriási balesete volt. Bíztam benne, hogy túléli, és óriási megkönnyebbülést jelentett, mikor a következő körben láttam kiszállni az autóból. Nagyon sajnálom őt" - mondta Bennani.
A vélemények tehát megoszlanak, a felügyelők viszont egyértelműen Bennanit látták hibásnak. Más kérdés, hogy az elmúlt évek ellentmondásos ítéletei miatt a közönség szemében sokat romlott a döntéshozó testület hitele.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05