Közeledünk az idei WTCC szezon végéhez, már csak négy forduló van hátra a bajnokságból, így egyre többen és többet gondolnak a 2015-ös évadra. A gyártók már elkezdtek dolgozni a jövő évi fejlesztéseken, a csapatok megkezdték az egyeztetéseket a gyárakkal és a szponzorokkal, a pilóták pedig igyekeznek biztosítani helyüket valamelyik istállónál.
A legtöbb gyári csapat augusztus és szeptember környékén igyekszik fixálni a következő évi pilótafelállást, a Hondánál azonban ez nem történt meg. A Hungaroringen tartott egynapos teszt során a japán gyártó mindkét pilótája úgy nyilatkozott, még nincs aláírt szerződés a zsebében 2015-re.
Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro a WTCC-s program kezdetén csatlakozott a Hondához, a portugál 2012-ben már az utolsó három versenyen kipróbálhatta a Civic prototípusát, 2013-ben és 2014-ben pedig ők ketten alkották a márka gyári párosát. Az olasz ez idő alatt két győzelmet és további kilenc dobogós helyet hozott a Hondának, míg Tiago Monteiro eddigi mérlege egy győzelem és további kilenc top3-as eredmény.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
Biztató jel lehet számukra, mindketten ott voltak a Nordschleifén zajló tesztversenyeken, bár Monteiro szerint ez még nem jelent semmit.
"Folynak az egyeztetések, de még nem véglegesítettünk semmit. Úgy érzem, nincs jelentős érv, amely a váltás mellett szól, de amíg nincs aláírt szerződés a zsebedben, sosem mehetsz biztosra" - mondta Monteiro a WTCC Blognak."Az a tény, hogy ott lehettem a Nordschleifén akár azt is mutathatja, hogy számítanak rám a jövőben, de valójában nem jelent semmit. Ezekre a tesztekre, versenyekre csak most volt lehetőség, és butaság lett volna a Hondától nem elmenni pusztán azért, mert még nem teljesen biztosak abban, kik lesznek a 2015-ös versenyzők."
Tarquini és a Honda gyári programját irányító JAS Motorsport kapcsolata igen régre nyúlik vissza, a 2009-es világbajnok 1996-ban velük indult a DTM-ben, később az STW-ben, majd 2001-ben az ETCC-ben is együtt dolgoztak. Az olasz veterán jelenleg abban bízik, minél hamarabb megszületik a megállapodás, mert szíve szerint maradna a Hondánál.
"Egyelőre nekem sincs aláírt szerződésem. Bízom benne, hogy maradhatok a Hondánál, mivel számomra ez a csapat olyan, mint egy második család. Remek a kapcsolatom a gyárral és a JAS Motorsporttal is. Arra számítok, hogy a Suzuka előtti héten - amit Japánban töltünk - lesz lehetőség megállapodni a folytatásról" - mondta Tarquini a WTCC Blognak.
A korábbi Alfa Romeo és SEAT gyári pilóta hozzátette, számára a Honda az első számú cél 2015-re, így egyelőre senki mással nem vette fel a kapcsolatot. Ha mégsem jönne össze a dolog, úgy három lehetőséget említett: egyrészt visszavonulhat, másrészt elmehet egy másik bajnokságba, harmadrészt pedig megpróbálhat bekerülni egy másik WTCC-s gyártóhoz. Hiszen ahogy ő fogalmazott, vannak komoly érdeklődők.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22