Az egyik kérdés, ami igencsak izgatja a túraautó rajongók fantáziáját a jövő évvel kapcsolatban, hogy rászánja-e magát a SEAT a gyári csapat indítására, vagy marad a jelenlegi formáció. A spanyol márkának ebben az évben nincs tényleges gyári alakulata, viszont több privát csapatot is támogat. Közülük a Lukoil Racing áll a legközelebb a tűzhöz, náluk számos SEAT mérnök is dolgozik. A TouringCarTimes újságírója, Pietro Casillo Jaime Puig-al, a SEAT Sport vezetőjével beszélgetett a márka jövőjéről és Gabriele Tarquiniről.
Visszatért jövőre a SEAT a Túraautó Világbajnokságra?
"A SEAT 2011-et leszámítva soha nem is hagyta el a WTCC-t. 2010-ben is itt voltunk támogatott privát csapatokon keresztül, és ugyanezt tettük idén is, amikor kifejlesztettük az új motorunkat. Tehát privát csapatok mögött jelen vagyunk.  Ha a kérdés arra irányul, hogy lesz egy gyári csapatunk, akkor továbbra is csak azt mondhatom, hogy nem tudom, erről később kell beszélnünk. A legfontosabb dolog most, hogy a lehető legjobban kiszolgáljuk az ügyfeleinket. A gyári szinten való visszatérés jelenleg nem első számú cél számunkra, sokkal inkább azt szeretnénk, ha gazdaságos és versenyképes támogatást tudnánk adni a partnereinknek" - kezde Puig.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"A SEAT korábban privát versenyzőket is futamgyőzelemhez segített, amikor még volt gyári csapatunk; gondoljunk csak Tom Coronelre Japánban. Egyelőre elégedettek vagyunk a jelenlegi helyzettel, van jó pár ügyfelünk, és azt gondolom, Gabriele Tarquininek akár már Curitibában esélye lehet a győzelemre, hiszen ő rendelkezik a legnagyobb tapasztalattal. De a többi versenyzőnk is ugyanazt a hátteret és esélyt kapja meg."
"Jelen pillanatban más áll a figyelmünk középpontjában. A Volkswagen csoport jelenleg a motorfejlesztésre helyezi a hangsúlyt. A Leónban most használt motort is más célokra építették, és csak ezután alakítottuk át a WTCC-re. (A motort a Volkswagen Polo raliautóhoz készítették - szerk). Tehát csak annyit mondhatok, hogy mindent megteszünk az ügyfeleinkért, és hogy olyan támogatást tudjunk biztosítani nekik, amivel esélyük lehet a győzelemre."
Gabriele Tarquinit hírbe hozták a Hondával. Mit gondol az ő lehetséges távozásáról?
"Igazából én is a TouringCarTimes-on olvastam. Nos, mi jelenleg nem rendelkezünk gyári csapattal, úgyhogy ha Gabriele távozni akar, akkor nem vagyok abban a helyzetben, hogy marasztalni tudjam. Természetesen örülnénk, ha maradna, de tudom, hogy nagyon jó kapcsolatot ápol az említett gyártóval. Most is csak azt mondhatom, amit Yvan Mullernek, amikor távozott a Chevrolet-hez: mindig is büszkék leszünk rá, hogy mindkettő nálunk szerezte meg első világbajnoki címét. Ezeket az emlékeket örökre megőrizzük, és örülünk, hogy a részei lehettünk a bajnokság és a pilótáink sikereinek" - zárta a SEAT Sport vezetője.
Fotó: zengomotorsport.hu
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21