Holland_ford

Fotó: Eurosport

Nem sokkal a portói WTCC hétvége után olvashattatok egy nem éppen örömteli hírt a WorldTouringCars-on, amelyben Robb Holland arról beszélt, hogy az új szabályok bevezetése miatt veszélybe került a Ford Focuszokkal tervezett program.
Az amerikai versenyző és csapata, a Rotek Racing valószínűleg azzal kalkulált, hogy elhalasztják az új műszaki előírásokat, és így az idei év második felében, valamint 2014-ben is versenyezhetnek az Arena Motorsport által tavaly fejlesztett autókkal.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Közben viszont történt egy s más, a Citroen, a Honda és a Lada is masszívan elkötelezte magát az új S2000 technikák mellett, és egyes hírek szerint a SEAT is belehúz, hogy már jövőre elkészüljön az új León. Ennyi új autóval a mezőnyben pedig már a pontszerzés is lehetetlen feladatnak tűnik egy régebbi fejlesztésű technikával, így nem meglepő, hogy a döntés elbizonytalanította Holland-et.
Vajon megéri-e elvégezni a tervezett fejlesztéseket, hogy aztán csak néhány forduló erejéig lehessenek versenyképesek a mezőnyben?
A dolog persze nem ilyen egyszerű, információink szerint ugyanis Holland azon dolgozik, hogy gyári, vagy gyári támogatott (a Ford ezt a konstrukciót kedveli) csapattal indulhasson a WTCC-ben. Ehhez viszont meg kéne győzni a kékoválos márkát, amihez pedig eredmények kellenek, hiszen az Arena Motorsport tavalyi szereplése minden volt csak nem biztató.
A döntés tehát - mint általában - nem egyszerű, és ezt tükrözte Holland válasza is, amikor arról kérdeztük, eldőlt-e már hogy indulnak Sonomában vagy sem.
"Még nem 100%, hogy nem leszünk ott Sonomában. Jelenleg a csapatunk választ vár a WTCC vezetőitől a felmerülő aggályokra, és amíg ez nem érkezik meg, addig biztosan nem kötelezzük el magunkat az idei évre" - mondta Holland a WorldTouringCars-nak.
Azzal szerintem nem vagyok egyedül, hogy szívesen látnám a Fordokat a mezőnyben, de Holland aggodalmait teljes mértékben meg tudom érteni. Elvégre pénzről van szó, sok pénzről.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21