Egy ötfordulós szimulátoros bajnoksággal tölti ki az időt a Túraautó Világkupa, amíg a koronavírus járvány miatt nincs lehetőség valódi futamokat rendezni. A versenyeken a legjobb virtuális pilóták mellett valódi WTCR-sofőrök is rajthoz állnak.


A szimulátorosoknak kiírt selejtezőben taroltak a magyarok, a hungaroringi szezonkezdőn hét hazai pilóta vívta ki az indulás jogát (ennyien végeztek a top20-ban). 
A valódi versenyzőknek természetesen nem kellett kvalifikálniuk, ők inkább egymással verekednek majd (hogy miért, arról Wéber Gabi mesélt nekünk korábban), és Michelisz Norbi meg is előzte valamennyi riválisát a selejtezőben.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
Rajta kívül még két magyar autóversenyző, Nagy Dani és Wéber Gabi indult, és bár a profik között mindketten az élmezőnyben végeztek, nekik (nem WTCR-pilótaként) a top20-ban kellett volna zárniuk, hogy folytathassák. 
Van azonban egy magyar pilóta, aki nem vett részt a selejtező, a hétfői versenyen viszont ott lesz. Nemrég jelentették be, hogy a tavaly a Hell Energy KCMG Honda színeiben induló Tassi Attila is indul a hungaroringi első fordulón. 
"Nagyon örülök, hogy ez a sorozat a hazai pályámon kezdődik, még akkor is, ha sajnos idén a valóságban nem versenyezhettünk ott. Jó lesz újra vezetni a 2019-es Hondám. Nem tudom, pontosa mire számítsak, de a legfontosabb most nem az eredmény lesz, hanem hogy jól érezzük magunkat verseny közben"
- mondta Atika. 
"A RaceRoom rendszere és fizikája egy picit más lesz, mint amihez a szimulátoron hozzászoktam, de ezt félretéve szerintem nagyszerű ötlet, hogy ilyen formában tovább versenyezhetünk. Jó lesz adni valamit a rajongóknak, és egy kis örömöt szerezni nekik ezekben a furcsa időkben. És jó lesz együtt lenni a teljes Honda-csapattal is."
Merthogy az All-Inkl.com Münnich Motorsport az egyetlen WTCR-alakulat, melynek mind a négy pilótája szerepel hétfőn az indulók között. Atika, Esteban Guerrieri, Nestor Girolami és Tiago Monteiro mellett a tervek szerint Mikel Azcona, Kevin Ceccon, Yann Ehrlacher, Luca Engstler, Mat'o Homola, Niels Langeveld, és Michelisz Norbi képviseli a profik színeit hétfőn. 
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33