Matton_arc_pr

Fotó: Eurosport

Yves Matton, a Citroen Racing igazgatója átfogó vizsgálatot ígért a csapat üzemanyag-megszakító rendszerének meghibásodása kapcsán, amely a márka két pilótáját, Sebastien Loeböt és José Maria Lopezt is megfosztotta a paul ricardi időmérőn futott köreitől.
A versenyt követő technikai ellenőrzésen derült ki, hogy a francia és az argentin pilóta autójában nem működi az a szelep, amelynek feladata megakadályozni, hogy balesetkor tovább áramoljon az üzemanyag a motorba. Yvan Muller Citroenjében érdekes módon rendben működött ez az alkatrész.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
"Azért jelent különösen nagy csalódást számunkra ez az eset, mert a szabálytalanság semmiféle teljesítménynövekedést nem okoz az autókban, ráadásul egy külső cég gyártja ezeket az alkatrészeket. Teszteltük őket Marrakeshben valamint a hétvége előtt itt is, és mindegyik autón működött, most pedig háromból kettő nem jó. Egyelőre nem tudjuk az okokat, de el kell fogadnunk a döntést" - mondta Matton a TouringCarTimes-nak.
A francia csapat első embere szerint ez a probléma bármelyik más csapatnál is előállhatott volna, amely ugyanezt a rendszert használja, de elismerte, hogy Citroen helyzete valamivel nehezebb, mivel egy másik szakágból érkeztek.
"Nem tudom pontosan, kik használják még ezt a rendszert, de bárki mással is előfordulhatott volna."
"A következő feladatunk, hogy kicseréljük a hibás alkatrészeket, és megpróbáljuk megérteni, mi törtét. A jövőre való tekintettel pedig meg kell vizsgálnunk, hogy szükséges-e gyártót váltanunk, ha nem tudunk 100%-ig megbízni ebben a márkában, mivel nem csak egy cég foglalkozik ilyen szelepek készítésével."
"Számunkra ez egy új technológia, mivel a raliban nem kellett ilyet használni. Ez a rendszer kifejezetten a túraautókra jellemző" - zárta Matton.
A büntetés miatt Loeb és Lopez mindkét futamon a mezőny végéről indul majd.
Fotó: Citroen Racing
[ad#2]
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22