Yves Matton, a Citroen Racing igazgatója gyorsan és találóan reagált a 2007-es Forma-1-es világbajnok Kimi Raikkonen néhány napja tett nyilatkozatára, mely szerint a finn pilóta 2015-ben, azaz jelenlegi ferraris szerződés lejártával befejezné F1-es pályafutását.
Matton korábban két éven keresztül dolgozott együtt a zárkózott, sőt néha inkább magának való természetéről híres, ám emellett zseniális képességekkel megáldott klasszissal, amikor a finn Forma-1-nek hátat fordítva a Rali Világbajnokságon próbált szerencsét. Raikkonen saját csapatában de a Citroen Racing partnereként teljesített két mérsékelten sikeres évet a WRC-ben, hiszen mialatt Sebastien Loeb és Sebastien Ogier halomra nyerte magát a DS3-mal, addig neki 22 futam alatt egy ötödik hely volt a legjobb eredménye, Törökországban.
A 34 éves finn 2012-ben visszatért a Forma-1-be, ám most ismét elvágyódni látszik a csillogástól, legalábbis erre utaló nyilatkozatok hangoztak el tőle néhány napja.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"A szerződésem lejártáig maradok a Ferrarinál, aztán valószínűleg abbahagyom" - idézte Raikkonent az Autosport.
A finn ezt követően hosszasan taglalta, mennyire sajnálja, hogy az F1-es csapatok nem engedik pilótáikat más autóversenyeken vagy sporteseményeken rajthoz állni, hiszen szerinte ez csak jobbá teszi a versenyzőket, és a nézőknek is tetszene.
A riporter kérdésére, miszerint ha máshol is mehetne, megváltoztatná-e a döntését a Forma-1-el kapcsolatban, Raikkonen így válaszolt: "nem hiszem!"
És akkor most vissza Mattonhoz, aki persze egyből tudta, hogy szerezzen munkaadójának egy kis publicitást korábbi "versenyzője" kijelentéséből.
"Van esély rá, hogy Kimi Raikkonen visszatér? Melyiket készítésük, a DS3 WRC-t vagy a C-Elysée WTCC-t?" - írta a belga az egyik közösségi oldalon, jelezve, hogy a finn pilótát a Rali Világbajnokságon és a Túraautó VB-n is szívesen látja a Citroen.
Mivel Raikkonen egyelőre nem árult el konkrétumokat a 2015 utáni jövőjével kapcsolatban, nem bocsátkoznék találgatásokba. Viszont van egy olyan érzésem, hogy egy hosszú és sikeres F1-es pályafutás után a WTCC-ből maximum a Nordschleifén rendezendő futam ütné még a Jégember ingerszintjét.
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30