José María Lopez jó úton halad a túraautó világbajnoki cím megszerzése felé, Augustin Canapinot pedig a Hondával hozták hírbe nemrég. A látszat ellenére azonban nem minden argentin pilóta vágyálma a WTCC.
A négyszeres Super TC2000 (Argentína első számú túraautó sorozata) bajnok Matías Rossi a világbajnokság termasi hétvégéje után úgy nyilatkozott, jó bajnokságnak tartja a VB-t, de egyelőre esze ágában sincs oda szerződni.
Rossi 2006-ban, 2007-ben, 2011-ben és tavaly is megnyerte a TC2000-et, idén viszont nem megy annyira a Toyotának, a 30 éves buenos airesi csak nyolcadik az összetettben, és még futamot sem sikerült nyernie.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
"A WTCC egy szimpatikus bajnokság, bejárja az egész világot, ami nagyon vonzóvá teszi. De igen sokra tartom a hazai sorozatainkat is, mert szerintem nagyon erős a felhozatal. Őszintén szólva nem gondolkozom azon, hogy átigazoljak a WTCC-be. Bár eddig konkrét ajánlatot sem kaptam" - mondta Rossi a Corsa magazinnak.
Ha az utóbbi helyzet megváltozna, természetesen nem utasítana vissza csípőből egy ilyen felkérést, de az ő fantáziáját inkább más európai sorozatok birizgálják.
"Nekem az autóversenyzés a munkám, tehát mindig minden ajánlatot meghallgatok. De egyelőre jól érzem magam a helyemen. A DTM viszont lenyűgöz, bár tudom, jelen pillanatban nagyon távol állok attól, hogy ott versenyezzem. Ezt a bajnokságot nem csak egyszerűen szimpatikusnak tartom, de komolyan érdekel is."
Rossi honfitársáról, Pechitoról is elmondta véleményét, és mint kiderült, számára egyáltalán nem okozott meglepetést Lopez remeklése.
"Mi mindig is tudtuk, mennyire tehetséges versenyző, és milyen sokat tanult Európában a pályafutása során. Ő egy picit most bennünket is képvisel" - zárta Rossi
Lopez korábban már utalt arra, hogy az argentin túraautó bajnokság nem csak szakmailag, de anyagilag is versenyre kelhet a WTCC-vel, és bizony egy-két helyi sztárnak visszalépést jelentene a váltás.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00