Tavaly télen rengeteget írtunk arról itt a WTCC Blogon, hogy Robert Kubica egy-két WTCC futamon is rajthoz állhat 2014-ben. Az egykori F1-es pilóta akkor előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Citroen WRC csapatával, Yves Matton (Citroen Racing csapatfőnök) pedig kerek perec kijelentette, ha a lengyel náluk folytatja, néhány Túraautó VB futamra is beültetik egy C-Elysée-be.
Kubica azonban végül máshogy döntött, az M-Sport ralicsapatát választotta, és ezzel kútba esett a nagy WTCC-s vendégszereplés. Csakhogy a ralis program döcögősebben halad, mint arra sokan számítottak. Kubica gyorsaságához kétség sem férhet, ám eddig szinte valamennyi WRC versenyére jutott egy baleset, sőt, volt olyan, amelyikre kettő is.
Korábbi versenytársa, Felipe Massa úgy véli, a lengyel rosszul döntött, amikor a ralit választotta, és szerinte vissza kéne térnie a pályaversenyzéshez.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Robert egy nagyszerű versenyző, de szerintem most rossz úton jár, a raliban csak kockára teszi a testi épségét. Úgy érzem, jobban tenné, ha inkább egy olyan bajnokságban versenyezne, mint például a DTM, amely sokkal közelebb áll ahhoz a világhoz, amelyről rengeteg tapasztalata és komoly tudása van" - mondta Massa az Autosportnak.
Korábban egyébként már szóba került Kubica kapcsán a DTM, ám a lengyel határozottan ragaszkodott a ralihoz. Egyesek szerint azért, mert a Német Túraautó Bajnokság sziluettautói olyan kanyarsebességet érnek el, amihez már nem elég erős Kubica sérült keze.
"A rali nagyon más, mint amit mi csinálunk. Tudom, ahhoz túlságosan rossz állapotban van a keze, hogy visszatérjen a Forma-1-be, de talán vannak más bajnokságok, amelyekben kipróbálhatná magát. Főleg, mivel mindenki látja, mennyi balesete volt mostanság.""Őszintén, én a helyében nem csinálnám tovább" - zárta Massa.
Több forrásból is lehetett olyan véleményeket hallani, hogy Kubica számára a WTCC is ideális vadászterület lenne. Az autók kanyarsebessége elmarad a DTM-től, így a versenyzőkre ható erők sem olyan komolyak, ami a lengyel sérült keze miatt fontos kérdés.
Viszont a sebesség is kisebb, és egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy Kubica adrenalin éhségét kielégítené egy TC1-es autó vezetése. Mellesleg a lengyel egyelőre hallani sem akar a váltásról, sőt fogadkozik, megtalálja helyes utat a WRC-ben.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21