Marrakesh_general

Fotó: Eurosport

Megint itt egy újabb naptártervezet. Ez pont olyan horderejű hír a WTCC-ben, mint hogy valakit júliusban megcsíp egy szúnyog a Balaton parton. Megszoktuk. Majd március közepe táján elkezdjük komolyan venni ezeket az infókat, de még akkor sem biztos, hogy meglesz a végleges naptár.
Sebaj, amíg jók a versenyek, addig ez legyen a legnagyobb probléma.
WTCR
Boldizs Bence a Cupránál kétszer erősebb GT-autót próbálhatott ki
17 ÓRÁJA
A fordulók száma ebben a verzióban sem változott, ahogy Marcello Lotti korábban kijelentette, szeretnék megtartani a 12 hétvégés felállást.
Jelen állás szerint két új helyszín kerülne be: a Paul Ricard, ahol még sosem rendeztek WTCC fordulót, és Spa-Francorchamps, amely 2005 után térhet vissza Túraautó Világbajnokság vérkeringésébe.
A távozók között található Porto, hiszen a helyi utcai versenyt alapból csak kétévente rendezik meg, és Monza, amely viszont érzékeny veszteség, mivel egy legendás helyszínről van szó, amely ráadásul 2005 óta minden évben szerepelt a naptárban. Ha ez megvalósul, akkor Makaó marad az egyetlen pálya, ahova története során mindig ellátogatott a WTCC.
A legfrissebb tervezet szerint Marrakeshben indulna szezon, aminek a gyártók szerintem nem fognak örülni, hiszen ki szeretné egy amortizációs körön kipróbálni a vadonatúj autókat?
Szóval akkor íme a 2014-es WTCC versenynaptár legújabb tervezete:
Április 6. - MarrakeshÁprilis 20. - Paul RicardMájus 4. - HungaroringMájus 11. - SzlovákiaringMájus 25. - SalzburgringJúnius 8. - Moscow RacewayJúnius 22. - Spa-FrancorchampsAugusztus 3. - Termas de Río HondoSzeptember 14. - SonomaOktóber 12. - SanghajOktóber 26. - SuzukaNovember 16 - Makaó
Fotó: WTCC Media
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51