Monteiro_pr_vezet

Fotó: Eurosport

A Honda némi fejlődést ért el Franciaországban az idénynyitó marrakeshi hétvégéhez képest, amit jól mutat, hogy mindkét futamon sikerült felállniuk a dobogóra, és mindkét verseny során vezettek is egy ideig.
Az első futamon Gabriele Tarquini és Michelisz Norbi is lerajtolta Yvan Mullert, a olasz pedig végül harmadikként ért célba. A második versenyen Tiago Monteiro már több mint öt másodperces előnnyel vezetett, ám a legrosszabb pillanatban beküldték a biztonsági autót. Pedig a JAS csapatfőnöke szerint a győzelem is benne volt a pakliban.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
17 ÓRA
"A második futamra kiválóan eltaláltuk a beállítások, és meg is nyerhettük volna a versenyt, ám a biztonsági autó tönkretette Tiago előnyét" - mondta Alessandro Mariani.
Bár a lemaradás kétségtelenül csökkent a Citroenhez képest, továbbra is bántóan nagy a franciák előnye. Mariani szerint viszont még sok van a Hondában.
"Rengeteg ötletünk van még, ami csak arra vár, hogy leteszteljük és kipróbáljuk. Természetesen sok munka áll még előttünk, de elégedettek vagyunk, hiszen látjuk, milyen lehetőségek rejlenek még a Civic-ben."
"Egy nehéz időszakon vagyunk túl, de már sokkal jobban érezzük magunkat, mint pár nappal ezelőtt" - zárta Mariani.
Daisuke Horiuchi, a Honda motortervező főmérnöke is megszólalt a hétvégét követően, és elmondta, szerinte a két harmadik helyezés megfelel a Civic jelenlegi állapotának.
"Fontos adatokat gyűjtöttünk száraz és esős körülmények között egyaránt, és jelentős előrelépést sikerült elérnünk például a rajtoknál, ahol látványosan jó az autó vezethetősége" - mondta Horiuchi.
A másfél hét múlva esedékes hungaroringi hétvégén ráadásul a pluszsúly rendszer is életbe lép, ami tovább csökkentheti a Citroen előnyét. Előnyt jelenthet még a Honda számára, hogy a magyar pályáról nem rendelkezik jelentősen több adattal a rivális, mivel mindössze egy napot teszteltek itt tavaly augusztusban egy igen korai stádiumban lévő C-Elysée-vel. A japánok ellenben már versenyeztek itt az elmúlt szezonban.
Fotó: WTCC Media
[ad#4]
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32