Tarquini_mariani_arc

Fotó: Eurosport

Előrebocsátom, hogy ez itt egy vicc. :) Alessandro Mariani érdekes módon próbálja minél jobb teljesítményre sarkallni pilótáit, a JAS Motorsport első embere 'szankciókat' helyezett kilátásba, ha Gabriele Tarquini nem nyeri meg legalább az egyik suzukai versenyt.
Három év libakergetőzés után idén végre a teljes GP vonalvezetésen rendezik majd a suzukai WTCC futamokat, ezen a körön pedig csak kevesen rendelkeznek tapasztalatokkal. Közéjük tartozik Tarquini, aki még Forma-1-es pályafutása során ment ott 1991-ben, amikor a 24. helyről indulva 11. lett a Fondmetal-Cosworth-tal.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Suzukában végre az eredeti körön megyünk majd, és egyike leszek azon keveseknek, akik már mentek ezen a vonalvezetésen. Alessandro Mariani meg is mondta, ha nem nyerek, kirúg" - mesélte Tarquini az 'Omnicorse'-nek.
Honda pilótaként valóban kiemelt jelentőségű lesz számára a japán hétvége, ahogy Michelisz Norbinak is az volt, amikor tavaly megnyerte az első futamot.
Tarquini egyébként az olasz verseny elvesztéséről is beszélt. Természetesen sajnálja, hogy idén nem rendeznek WTCC futamot hazájában, ám Monza annyira nem fog hiányozni neki.
"Minden tiszteletem a rendezőké, de mióta átalakították az első sikánt és Lesmot, Monza számomra már nem ugyanazt jelenti mint régen. A rajt után az egész egy nagy orosz rulett, ahol két lehetőség van. Vagy imádkozol, hogy ne forgassanak keresztbe, mivel nincs elég hely, vagy ha hibázol, és levágod a sikánt, akkor azonnal jön a büntetés."
"Semmi értelme, hogy az ember benevez, felkészül, és aztán lehet, hogy már a rajtnál vége" - vélekedett az olasz.
Ami a kedvenc helyszíneit illeti, imádja Sonomát és Spa-t, és Termas is nagyon tetszik neki, bár jobban örülne, ha nem a sivatag kellős közepén épült volna fel az argentin futam helyszíne.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21