Michelisz_paulricard_itw

Fotó: Eurosport

Alessandro Mariani az 'Omnicorse' oldalnak adott interjújában Michelisz Norbiról is beszélt. Ezúton is köszönjük az olasz kollégának, Francis Corghinak, hogy helyettünk is szóba hozta a témát!
A magyar pilóta neve először akkor került szóba, amikor Corghi a 2014-es erőviszonyokról kérdezte a JAS Motorsport csapatfőnökét. Mariani szokásához híven elhárította a kérdést, és többek között Norbi esetét hozta fel példaként.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
"Először is látnunk kell, hogyan alakulnak az erőviszonyok. Az autósportban mindenkit megillet a tisztelet. Tavaly például nem gondoltam, hogy Michelisz ennyire gyors lesz, pedig tudtam, hogy nagyon ügyes. Most ugyanúgy nem hiszem, hogy Bennani azonnal versenyképes lehet, ahogy Loeb-öt sem sorolom a legnagyobb esélyesek közé. De ki tudja" - mondta Mariani az 'Omnicorse'-nek.
Az olasz kolléga ezt követően tovább feszegette a Norbi-kérdést, és megkérdezte a csapatfőnököt, a magyar versenyző miért nem ülhetett eddig autóba a tesztek során?
"Norbi egy rendkívül gyors pilóta, ám az autó fejlesztéséhez ennél több kell. Egy kocsit mindenki be tud állítani, ám meghatározni, hogy egy bizonyos alkatrész megfelelően működik-e, az egy egészen más feladat. Érdemes megnézni, a Citroën is elsősorban Mullerre bízta a fejlesztést."
"Azt hiszem, Gabriele mellett ő az egyetlen a jelenlegi mezőnyben, aki rendelkezik annyi tapasztalattal, ami ehhez a munkához kell. Norbert ma még nem lenne képes ellátni ezt a feladatot, ám ha így fejlődik tovább, minden adottsága megvan hozzá, hogy ő is erre a szintre kerüljön."
A paul ricardi teszten ismét Tarquini végezte a feladatok nagy részét a Hondánál, Tiago Monteiro mindössze hétfőn ülhetett autóba. A következő tesztre március végén Valenciában kerül sor, addigra pedig elkészül a második Civic, és reményeink szerint Norbi is kipróbálhatja a TC1-es gépet.
U.i.: a fotó a paul ricardi teszt során tartott sajtótájékoztatón készült.
Fotó: Omnicorse
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23