Hat napon keresztül nyúzta Magny-Coursban az új S2000-es Lada Grantát James Thompson. A brit pilóta és a csapat is nagyon elégedett volt az elvégzett munkával, ám az oroszoktól megszokott semmitmondó közhelyeken kívül mást nem nagyon árultak el. Thompson munkáját egy picit azért megnehezítette, hogy néha 38-40 fokos hőségben kellett mennie, ami a pilótafülkében 50-60 fokot jelent.
"Elégedett vagyok az eddig elvégzett tesztprogrammal, a csapat nagyon büszke lehet arra, hogy ilyen kevés alatt mit sikerült elérnie. Egy igen hosszú tesztprogramot zártunk le, aminek köszönhetően a vezethetőség és a teljesítmény terén is sikerült jelentősen előrelépnünk" - mondta Thompson a TouringCarTimesnak.
Ez a szűkszavúság nyilvánvalóan koncepció a Lada részéről, hiszen a Túraautó Hírblog megkeresésére JT szinte szóról szóra ugyanezt mondta el. Az oroszok továbbra is arra készülnek, hogy 2013-tól gyári csapatot indítanak a WTCC-ben, bár hivatalos bejelentés eddig nem történt. Ám Thompsonhoz hasonlóan a csapatfőnök, Viktor Sapovalov is elégedett.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
"A hungaroringi és a portimaoi versenyen való részvétel során sok adatot gyűjtöttünk az autóról. Mérnökeink feldolgozták ezeket az információkat, és a nyár során jó pár új alkatrészt fejlesztettünk, amit most, Magny-Coursban próbáltunk ki. Az autó megbízhatósága terén sokat léptünk előre, a hat nap során egyáltalán nem volt műszaki gondunk. A fejlődés jelentős, de megyünk tovább az előre eltervezett tesztprogram mentén" - értékelt egy picit részletesebben Sapovalov.
A 2013-as tervekről azonban még nagyon kevés konkrétum ismert, például azt sem tudjuk, hogy hány autóval érkezne a Lada. Ami biztos, hogy ha jönnek, akkor több évre terveznek, és James Thompson lesz a csapat húzóembere.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23