Bár a 2012-es bemutatkozó szezon nem teljesen a remények szerint alakult, a Special Tuning Racing jövőre is a WTCC-ben kíván szerepelni, várhatóan ismét SEAT Leónnal. A brit alakulat a Darryl O'Young - Tom Boardman kettőssel kezdte az idei évet, ám az elején csak egyiküknek jutott a spanyolok új, 1.6 turbós motorjából. És családi kötelék ide vagy oda (a Boardman-famíliáé  a csapat), azt a fizetős hongkongi kapta.
O'Young nem rossz versenyző, de a szezon elején nehezen találta az összhangot a Leónnal. Egyszer-egyszer beverekedte magát a top 10-be (összesen hatszor), ám legjobb eredménye csupán két hetedik hely volt. Végül Sonoma után az ázsiai pilóta szerződése lejárt, és a Bamboo Engineeringhez igazolt a hátralévő három versenyre.
Boardman a régi TDi-vel kezdte a szezont, és a többi SEAT-ossal ellentétben ő ki is tartott a 2000-es motor mellett. Curitibában kapta meg az új blokkot, addig mindössze egyszer tudott pontot szerezni. Brazíliától kezdve viszont fejlődésnek indult a teljesítménye, és végül 16 ponttal zárta a bajnokságot. Ez csak azért érdekes, mert mindössze eggyel maradt el csapattársától, ha levonjuk O'Young Chevrolet-vel szerzett pontjait. Mindezt úgy, hogy több mint a szezon felét egy esélytelen autóban volt kénytelen eltölteni.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
O'Young autóját Suzukában René Münnich bérelte ki, aki testközelből szerette volna látni a WTCC működését, mielőtt áthozza a vb-re GT világbajnok csapatát. A német pilóta mindkétszer célba ért, de pontot nem szerzett. Az utolsó két fordulóra aztán már nem sikerült pilótát találni, így hiába volt Ázsiában a második León is, egy autót indítottak Sanghajban és Makaón. A bajnokságban O'Young 14., Boardman 17., a Yokohama kupában a hongkongi 6., a brit 10. lett.
"Miután Brazíliában megkaptam az új motort, elkezdem stabilan hozni a pontokat. Bárcsak hamarabb hozzájutottunk volna, hiszen így csak az utolsó öt fordulón lehettem versenyképes. Eléggé bosszantó. De szeretnék nagy köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott ebben a szezonban, a szponzoroknak, a csapatnak és a szurkolóknak. Remélem, hogy jövőre is hasonlóban lesz részünk" - mondta Tom Boardman.
A csapat a jövőt is a WTCC-ben képzeli el, már folynak a tárgyalások a lehetséges versenyzőkkel és támogatókkal a 2013-es szezonra.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05