Bár világszerte beindult a koronavírus elleni oltások tömeges beadása, a járvány továbbra is mélyen érinti a világ működését, beleértve a sport világáét is. Komoly utazási korlátozások vannak érvényben, és az egyes országokban eltérők a szabályozások.


Ennek nyomán a Túraautó Világkupát szervező Eurosport Events változtatni kényszerült a 2021-es versenynaptáron, amely a módosítások értelmében már nem a Hungaroringgel és nem is egy május időponttal kezdődik. 
A magyar WTCR-futam ehelyett átkerült augusztus közepére, a szezon pedig a Nordschleifén indul majd június első hétvégéjén. A változtatásra elsősorban azért volt szükség, mert a helyi promóterek számára kulcsfontosságú, hogy idén már ne zárt kapuk mögött kelljen megrendezni a versenyeket. 
WTCR
Ismét törölni kellett az ázsiai WTCR-versenyeket
EGY NAPJA
Ez nem csak a nézőkről szól, bár a Hungaroringen ez a bevételi forrás is számottevő. De ott vannak még a csapatok és a bajnokság szponzorai, vendégei, akik 2020-ban szintén kénytelenek voltak távol maradni a WTCR versenyeitől.
Szomorú hír, hogy a változtatás miatt elveszítettük a bajnokság egyik legjobb helyszínét, a Szlovákiaringet, ahova eredetileg egy héttel a magyar forduló után ment volna a mezőny. A felvidéki pálya helyét az új Adria Raceway veszi át, ahol a tavalyi idényzárót rendezték volna, ám a járvány következtében nem végeztek a felújítással. 
A szervezők azt ígérik, 2022-ben mindenképpen megpróbálnak visszatérni a Szlovákiaringre, ahol évek óta a bajnokság legizgalmasabb futamait rendezik. 
Mivel az átszervezés miatt az utolsó európai helyszín augusztusra került, egy héttel eltolták a koreai verseny időpontját is, hogy a felszerelést szállító hajó időben megérkezzen az ázsiai szakasz kezdetére. 
Az átalakított 2021-es WTCR versenynaptár:
Június 3-5 - Nordschleife  (Németország)
Június 26-27 - Vila Real  (Portugália)
Július 10-11 - Motorland Aragon  (Spanyolország)
Július 30 - Augusztus 1 - Adria Raceway (Olaszország)
Augusztus 21-22 - Hungaroring (Magyarország)
Október 16-17 - Inje Speedium  (Dél-Korea)
November 6-7 - Kína (később megnevezendő helyszín)
November 19-21 - Makaó  (Kína)
WTCR
Ninja-pályát teszteltek az öttusázók a lovaglás kiváltására - képek
30/06/2022 04:25
Vila Real
WTCR program – Vila Real, 2022
29/06/2022 10:31