Dayraut_bmw_general

Fotó: Eurosport

Idén már biztosan nem tér vissza WTCC mezőnyébe a francia Anome istálló, amely az idénynyitó monzai hétvégén mutatkozott be a világbajnokságon. A csapat a Zengő Motorsport korábbi autóját (Wéber Gábor BMW-jét) vásárolta meg, amellyel a négyszeres Andros Trophy győztes és korábbi francia túraautó bajnok Jean-Philippe Dayraut indult Olaszországban.
A rutinos francia bemutatkozása annak ellenére sikeres volt, hogy nem szerzett pontot. Az időmérőn az utolsó helyen végzett, ám a versenyeken kiválóan ment, pedig Monza kifejezetten nem a BMW-knek kedvezett. Az első futamon egyetlen előzés választotta el a pontszerzéstől, 11. lett, a másodikon pedig 18.-ként intették le.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az Anome csapat eredeti terveiben a monzai bemutatkozás szerepelt, de nem zárták ki annak lehetőségét, hogy több futamon is rajhoz állnak, ha úgy alakul a szponzori háttér. Mostanra azonban eldőlt, az eredményes belépő ellenére idén már biztosan nem találkozunk velük a WTCC-ben.
"A csapatunk idén már biztosan nem áll rajthoz több versenyen a Túraautó Világbajnokságon. Viszont folynak a tárgyalások arról, hogy jövőre a teljes szezonra benevezzünk, egyelőre azonban még semmi biztosat nem mondhatok" - árulta el a WorldTouringCars-nak Nicolas Boillot, az Anome csapatmenedzsere.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21