A videó elején késsel lehet vágni a feszültséget, úgy röpködnek az F-bombák mintha London ostromát látnánk, de aztán hirtelen megváltozik a hangulat.
A hollandok először megrökönyödve hallgatták a szitokáradatot, de aztán nevetés és sütivel történő engesztelés lett a vége.
Pau
Michelisz Norbi 26 pontot gyűjtött a hétvégén - megmutatjuk, milyen volt a két Pau-Arnos-i futam
17/10/2021 13:53
Coronelék amúgy a második szakaszon a 27. helyen értek célba a Century Buggyval, és 37 percet kaptak a győztes Sebastien Loebtől. Az összetettben a 19. helyen állnak 1 óra 35 percre a listavezető Nasser Al Attiyah mögött.
Sajnos egy kevésbé vidám kicsengésű Dakar-videó is előkerült tegnap. A korábbi győztes Giniel de Villiers döntött föl egy motorost, aki éppen a homokban elakadt gépét próbálta kiszabadítani.
Ez önmagában még nem ritkaság, a rendkívül magas építésű tereprali autókból nem könnyű kilátni, és elég sok a holttér, így sajnos előfordul, hogy a versenyzők akaratukon kívül túl közel mennek valakihez, vagy akár fel is döntenek egy motorost.
A videóban inkább azt rossz látni, hogy a motoros a földre rogyott, a Toyota viszont megállás nélkül továbbhajtott, holott a Dakar egyik első számú íratlan szabálya, hogy ha valaki bajban van, ahhoz megállunk. A szervezők az ilyen esetekben elvesztegetett időt jóvá szokták írni.
Giniel de Villiers amúgy egy nagyon tapasztalt, rendkívül sportszerű versenyző, úgyhogy talán az zavarta meg, hogy az ütközés után a motoros integetett neki, menjen tovább. Elképzelhető, hogy a dél afrikai ezt úgy értelmezte, a versenyző jól van, és nincs szüksége segítségre.
Később a korábbi Dakar-győztes az Instagramon mondta el a történet lényegét, és elnézést kért a motorostól, Audrey Rossattól.
„Egy nagyon trükkös, szűk, sziklás, homokos ösvényen mentünk felfele, és egy kő ellökte balra az autót. Emiatt hátulról belementünk a 106-os rajtszámú motorosba, aki a földre esett. Volt elég hely, hogy biztonságosan elmenjünk mellette, de a kő megdobott bennünket. Azonnal megálltam, és visszatolattam” – mesélte De Villiers.
„A versenyző felállt, és integetett, hogy menjünk tovább, mi pedig biztonságosan elmentünk mellette. De meg kellett volna állnunk ellenőrizni, hogy biztosan jól van-e. Viszont az integetéséből arra következtettünk, hogy nincs vele baj. Szeretnék elnézést kérni ezért a szerencsétlen incidensért, és amiért nem álltunk meg. Szerencsére a 106-os motoros tovább tudott menni, befejezte a szakaszt és továbbra is versenyben van. Sikeres és biztonságost versenyt kívánunk neki.”
A szervezők utólag öt perc büntetést adtak a Toyota versenyzőjének.
Most
Michelisz Norbi győzelmével zárult a csehországi hétvége - videó
10/10/2021 18:20
WTCR
Coronel: nem akarok minden lánnyal randizni az osztályból
02/06/2021 18:27