Röviddel azután, hogy bejelentették, Mikel Azcona visszatér, és Jordi Gené is csatlakozik az alakulathoz, máris itt a Zengő Motorsport újabb pilótája: az ígéretesen sikerült tavalyi bemutatkozó év után Boldizs Bence újabb lehetőséget kap a WTCR-ben.

A 23 éves pilótának hatalmas ugrás volt a 2020-as szezon, az alig több mint 100 lóerős Suzuki Swiftből kellett átülnie egy 350 LE-s Cupra León Competiciónba, amivel a világ legjobb túraautó pilótái közé került.
Mindezek ellenére Bence állta a sarat. Az első hétvégén megszerezte első WTCR-pontját, majd a Hungaroringen sikerült bejutnia a Q2-be. Ahonnan aztán izzó vassal sem lehetett őt kipiszkálni a szezon végéig.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
TEGNAP 19:18
A fordított rajtrácsos szabálynak köszönhetően ráadásul a második magyar versenyen a pole-ból indulhatott, és akkor érte el eddig legjobb eredményét: hatodik lett.
„Nagyon boldog vagyok, hogy folytathatom a versenyzést a WTCR-ben a Zengő Motorsporttal és a Cuprával. A tavalyi év elég intenzív volt, és rengeteget tanultam. Májusban kaptam először lehetőséget TCR-autó tesztelésére, és a szezon végére elmondhattam, hogy a legjobb túraautós pilóták ellen küzdve háromszor is bejutottam a Q2-be”–értékelt Bence.
„A Hungaroringen a fordított rajtrácsos pole pozíciót is megszereztem, ami jól mutatja a fejlődést. Még mindig a tanulási fázisban vagyok, és tapasztalatokat kell szereznem, de ez a célom az idei szezonra, és az, hogy sokszor elérjem a Q2-t. Mert ha ez sikerül, akkor jó rajtpozícióim lesznek a futamokra."
Zengő Zoli idén emeli a tétet, a tavalyi három helyett 2021-ben négy Cuprát indít a WTCR-ben. Ebből kettőt a spanyol márka gyári pilótái (Azcona és Gené) vezetnek, de Zoli az alap filozófiájához ragaszkodik: legyen magyar versenyző is a csapatban.
„Boldog vagyok, hogy folytathatom a munkát Bencével a WTCR-ben. Nagyon tehetséges versenyzőnek tartom, és még a tavalyi, ígéretes eredményeihez képest is tud majd javulni idén”– fogalmazott a csapatfőnök.

Boldizs Bence, WTCR, 2020

Fotó: FIA WTCR

Bence érezhetően nem kapatta el magát a tavalyi jó bemutatkozás után, és továbbra is nagy figyelemmel követi majd Mikel Azcona minden lépését.
„Tanulásra van szükségem; még sok területen fejlődnöm kell, és nincs annyi tapasztalatom, mint a többieknek. Remélem, ahogy egyre rutinosabb leszek, úgy javulnak majd az egyéni képességeim is. Szerencsés vagyok, hogy Mikel is maradt a csapatnál. Egy nagyon rendes srác, és sokat segített nekem tavaly. Jó kapcsolat alakult ki köztünk, és Jordi Gené is nagy hasznunkra lesz, hiszen hatalmas tapasztalata van a Cuprával.”
Boldizs Bence részt vehet a Junior kupa küzdelmeiben, és a mai bejelentésből az is kiderült, hogy ő hivatalosan a Zengő Motorsport Drivers’ Academy csapatnév alatt versenyez majd.
A Zengő Motorsport negyedik pilótáját májusban jelentik be.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
A WTCR eddig bejelentett mezőnye:

WTCR nevezési lista, 2021.04.30

Fotó: Eurosport

WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32