Jelentős fejlesztőcsomaggal, egy új geometriájú futóművel és némi aero átalakítással érkezett Pekingbe a TC1-es Chevrolet Cruze-okat gyártó RML csapat, ám még őket is meglepte, hogy mindez mekkora ugrást eredményezett az autóik teljesítményében.
Az év elején általában a motorerő miatt tartott mindenki (a Citroent leszámítva) a Chevy-ktől, és jól megfigyelhető volt, hogy inkább gyors pályákon kerültek a gyári Hondák elé a Cruze-ok. Ebből kifolyólag a lassú, technikás és rendkívül kanyargós pekingi körön senki nem számított olyan tempóra tőlük, mint amit végül múlt hétvégén láttunk.
Tom Chilton erőből szerezte meg a pole pozíciót az első futamra, ahol aztán mindenkit leiskolázott, és magabiztosan nyert. Még a Citroenek sem tudták tartani vele a lépést. A második futamon aztán Tom Coronel remekelt, és csak kicsin múlt a dupla Chevrolet siker.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
"Fantasztikus hétvégénk volt Pekingben, pole pozíció, két autó a Q3-ban, és először sikerült megverni a Citroent az első futamon. Őszintén szólva nem számítottam arra, hogy a fejlesztéseink már itt ilyen látványos előrelépést eredményeznek, mivel a pálya karakterisztikája nem nekünk kedvezett. A Cruze általában nem szereti a kanyargós, szűk köröket, úgyhogy Tom nem véletlenül lepődött meg a pole-on" - fogalmazott Mark Way, az RML főtervezője.
A pekingi jó szereplés a súlytáblázaton is meglátszik, a Chevrolet-k idén másodszor +40 kilót kapnak, miközben a Hondák 10 kilóval könnyebbek lesznek az előző hétvégéhez képest. Way szerint azonban még rengeteg potenciál rejlik az új fejlesztésekben.
"Egyértelműen látható, hogy előreléptünk, és ha minden jól alakul, ez a folyamat csak folytatódni fog. Még finomhangolnunk kell az új alkatrészeket, úgyhogy már alig várom a sanghaji hétvégét."
Hosszú egyeneseivel a kínai F1-es pálya egyébként kis kedvezhet a Chevorlet-knek, az pedig általános vélekedés, hogy Pekingben még nem mutatkozott meg a fejlesztőcsomag teljes hatása, azaz senki ne lepődjön meg, ha Coronelék ezúttal is jók lesznek.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
TEGNAP 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00