MacDowall_monza_eso

Fotó: Eurosport

Másfél héttel a Túraautó Világbajnokság 2013-as monzai idénynyitóján elért kiváló eredményei után a brit Alex MacDowall bizakodóan tekint az áprilisi marokkói fordulóra, és bízik benne, hogy sikerül Afrikába is átmentenie formáját.
A Yokohama kupa második, valamint az összetett értékelés negyedik helyét elfoglaló pilóta szándékai már a szezonnyitón egyértelművé váltak, ahol a kategória győzelmen kívül megszerezte első abszolút dobogós helyezését is. A carlisle-i srác ambíciói a Moulay El Hassan versenypálya felé tartva sem csillapodtak.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
“A monzai verseny egy jó kezdés volt, és ezt szeretném Marrakesh-ben egy első soros rajthellyel folytatni. Úgy gondolom, jók leszünk, a pálya fekszik nekünk és a Chevy-k tavaly is erősek voltak. Az előző évben sem voltunk rosszak, bár a hétvégén akadtak balszerencsés pillanatok, de az időmérő akkor is jól sikerült, úgyhogy ezt kell idén megismételnünk.” – mondta MacDowall.
Alex már tavaly is két Yokohama-s dobogóra készült Marokkóban, ami az akkori tempója alapján reális eredmény lett volna. Az első futam elején még a legjobb hatban autózott, ám egy balszerencsés koccanás a mezőny végére vetette vissza. Ennek ellenére komoly felzárkózást mutatott be, bejutott a legjobb tizenkettőbe, kategóriájában pedig hatodik lett.
A második futamon övé volt a Yokohama pole, és ezzel együtt az első kategória győzelem reménye is, mely azonban egy féltengely törés miatt szinte azonnal szerte foszlott, véget vetve a brit versenyének. Az idei évben Alex több összetettbeli dobogóval és néhány Yokohama kupás győzelemmel szeretne egyéni csúcsot beállítani.
“Most hétvégén is az lesz a célunk, hogy minél közelebb kerüljünk az időmérőn a legjobbakhoz. Ha meleg lesz, az kedvezhet a BMW-knek, ugyanakkor Marrakesh-ben magasak a rázókövek, ami nem tesz jót az autóknak, de a Chevy képes jól bánni velük. Nem csak a rázóköveken jó az autónk, de a hosszú egyenesek abban is segítenek, hogy kihasználjuk a Cruze erejét, ezért úgy gondolom, mindenképpen két nagyon jó eredmény lehet a cél.”
Fotó: WTCC Media
Fordítás: Lacah
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30