A Bamboo Engineering pilótája, Alex MacDowall nyerte a Sanghajban rendezett fél órás tesztet a privát Chevrolet Cruze-zal, Rob Huffot és Pepe Oriolát megelőzve. Michelisz Norbert sajnos nem tudott beleszólni az élen zajló eseményekbe, a harminc perc leteltével a 19. helyen állt, és utolsó körével is csak hat pozíciót sikerült javítania.
A teszt legelején még James Nash vezetett, ám hamarosan jöttek a gyári Chevrolet-k, és átvették az irányítást. Yvan Muller 1:56.6-os kört futott, amit kicsivel később Rob Huff egy tizeddel megjavított. Nagyjából féltáv környékén aztán Monteiro robbantott, két lila szektorral átvette a vezetést a Honda Civic-ben. Hét perccel a teszt vége előtt Colin Turkington kapta el nagyon a fonalat (mondjuk ő csak új gumikat tud feltenni), az első két szektorban abszolút legjobb részidőt ment, ám jött a piros zászló, így kénytelen volt elvenni, és a boxba hajtani.
Pontos információink nincsenek, de valószínűleg Alberto Cerqui vagy Tom Chilton okozhatta a megszakítást. Bő 5 perc után azonban folytatódhatott a játék, és a pilóták egyből elkezdték szórni a jobbnál jobb köröket, Alex MacDowall vette át a vezetést, Huff is gyorsult, Pepe Oriola pedig feljött a harmadik helyre. Turkington a piros előtti tempóra már nem talált rá, de így is beugrott az első ötbe. Az utolsó percekben már csak Michelisz tudott javítani.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
18 ÓRA
Ahogy arra számítani lehetett tehát, a hosszú egyenesek miatt a Chevrolet-k igen erősek, és ez nem csak a gyári autókra igaz, hiszen MacDowall, Darryl O'Young és Turkington is jól ment. Yvan Muller és Alain Menu azonban ezúttal visszafogottabb volt, a svájci például csak a 11. időt mondhatja magáénak. Meglepően gyorsan ment viszont Monterio a Hondával, a portugál pilóta negyedikként zárt, bár azt sosem fogjuk megtudni, hogy milyen gumit tettek az autóra. Mindenesetre biztató a kezdés. Akárcsak Oriola esetében, aki nagyon elkapta a fonalat, harmadikként zárt. Jó lesz figyelni...
Tom Coronel lett a legjobb BMW-s, a holland hat tized jobb kört ment, mint Norbi. Egyre jobb Tom Boardman, az angol srác ezen a hétvégén egyedül megy az STR-nél, és egy top10-es eredménnyel kezdett. Nagyon megérdemelné már, hogy egyszer bejusson a Q2-be a SEAT-tal. És bár sokan legyintettek, amikor Fernando Monje arról beszélt, segítené Oriolát a Norbi elleni harcban, a spanyol tini ezúttal bejött a zengős versenyző elé, tizedik lett!
A Fordok közül Nash biztatóan szerepelt, legalább is az eddigiekhez képest, a brit pilóta a 12. időt csípte el, ami még éppen Q2-t jelentene az időmérőn. Chilton viszont épphogy befért az első húszba. Meglepetés még Gabriele Tarquini gyöngélkedése, a korábbi világbajnok csak 14. lett.
Nyögvenyelősen indult a sanghaji hétvége Stefano D'Aste számára, a Wiechers Sport pilótája a teszt első 20 percét a boxban volt kénytelen tölteni. A WTCC-ben nincs sok idő a gyakorlásra, egy ilyen veszteség nagyon sokba kerülhet. Az olasz végül 17.-ként zárt.
Az újonnan érkezők közül Fredy Barth 21. lett a SEAT-tal, Hugo Valente 23. a SUNRED Leónnal, a szívó kétezres autók pedig majd' három másodpercet kaptak a leggyengébb 1.6 turbóstól is.
A sanghaji teszt végeredménye:
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32