MacDowall_dobogon_arc

Fotó: Eurosport

Két fordulóval az idei WTCC szezon vége előtt gyakorlatilag eldőlt, hogy a Bamboo Engineering egyik pilótája nyeri a privát versenyzőknek fenntartott Yokohama kupát. Bár matematikailag még Mehdi Bennani is odaérhet az első helyre, a 2014-ben Hondára váltó marokkóinak kb. annyi esélye van Michelisz Norbi nyomdokaiba lépni, mint amennyi Bogdán Ádámnak volt Devecseri Szilárd fejesénél...
A számok nyelvé lefordítva ez azt jelenti, hogy James Nash előnye jelenleg 32 pont Alex MacDowall-el szemben (Nykjaert kivesszük a számításból), Mehdi Bennani pedig 63 pontos hátrányba áll. A hátralévő két hétvégén összesen 69 pontot lehet még szerezni.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
41 PERC
Nash tehát ha nem is kényelmesen elhelyezkedve, de már páholyból nézheti az eseményeket, hiszen elég nagyot kéne hibáznia ahhoz, hogy a bajnoki cím kicsússzon a kezei közül. Csapattársa azonban még nem adta fel, és hisz a nagy fordulatban.
"A következő hétvégén meg kell próbálnom csökkenteni a lemaradásom Jameszel szemben, Makaón pedig jöhet a totális támadás. Még mindig megnyerhetem a Yokohama kupát, és továbbra is ez a cél, de ehhez Sanghajban meg kell vernem Nash-t" - tette fel a harci arcfestést MacDowall.

MacDowall_Jpn_chevrolet_bamboo

Fotó: Eurosport

Letagadhatatlan, hogy a szezon közepi mélyrepülés után kezd helyreállni a brit srác önbizalma, Sonomában ő volt a legeredményesebb privát pilóta, Suzukában pedig második lett az abszolútban, ami eddigi legjobb WTCC-s eredménye. Igen ám, csakhogy Nash továbbra is nagyon kiegyensúlyozott, a privát értékelésben eddig az összes futamon benne volt az első négyben, és a bajnokságban is megbízhatóan hozza a pontokat.
MacDowall ennek ellenére bizakodó, főleg mivel Suzukában sikerült előrelépnie a beállításokkal.
"Tavaly Sanghajban nagyon sok problémám volt az autó túlkormányzottságával, a legutóbbi fordulóban, Japánban viszont találtunk egy beállítást, és úgy hiszem, ez megoldást jelent erre a problémára."
Abban szinte mindenki egyetért, hogy Sanghajban nehéz lesz megverni a Chevrolet-t, ám ez egyformán kedvez mindkét bamboos versenyzőnek.
"Van néhány hosszú egyenes Kínában, ami kedvez a Chevynek, ráadásul a Hondák is azonos pluszsúllyal, 40 kilóval mennek majd" - zárta MacDowall.
A Yokohama kupára visszatérve: bár MacDowall-nek valóban maradtak esélyei, a sorsa már nem csak a saját kezében van, ahhoz, hogy idén privát bajnok legyen Nash-nek is hibáznia kéne. Amire idén kevésszer volt példa.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32