Macdowall_arc

Fotó: Eurosport

Alex MacDowall szerződését meghosszabbította a Bamboo Engineering, azaz a 22 esztendős, nagy tehetségnek tartott angol 2013-ban is a WTCC-ben versenyez majd egy Chevrolet Cruze-zal. A carlisle-i pilóta tavaly mutatkozott be a világbajnokságon, és figyelemreméltó eredményeket ért el. Két futamot nyert a Yokohama kupában, nyolcszor állt a privát dobogón, és ötödik lett az összetettben. Az abszolút értékelésben két ötödik hely volt a legjobb eredménye, és csak pontazonossággal maradt le a top10-ről.
A korábbi BTCC dobogós tehát letette névjegyét, a silverstone-i csapat pedig ismét bizalmat szavazott neki. MacDowall szerződtetése azt is jelenti, hogy WTCC-s történetes során először tiszta angol felállással indul a Bamboo, hiszen James Nash érkezését a Fordtól már korábban bejelentették. A 2012-es tapasztalatokkal felvértezve MacDowall idén szeretné megnyerni a Yokohama kupát.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Fantasztikus hír, hogy maradhatok a Bamboonál és a Chevroletnél, hiszen nagyszerű első szezonunk volt. Szerettem volna egy picivel több privát győzelmet elérni, de összességében szerintem jó munkát végeztünk. Az évad során egyre magabiztosabb lettem, és a megszerzett tapasztalatokkal idén már versenybe szállhatok a bajnoki címért" - monda MacDowall.
"Mivel a brit bajnokságból érkeztem a WTCC-be, természetesen voltak túraautós tapasztalataim, de a világbajnokság egy teljesen más szintet jelent. Túlbecsülhetetlen értékű az a tapasztalat, amit a tavalyi szezon során szereztem, és bízom benne, hogy idén versenyben leszek az elsőségért, amikor Makaóba érkezünk."

MacDowall_palyan

Fotó: Eurosport

A brit Clio kupában elért második hely után 2010-ben a Chevrolet figyelt fel MacDowallra, és felvitték a BTCC-be, ahol a Silverline csapatnál két év alatt ötször állt a dobogón, 2011-ben pedig kilencedik lett az összetettben. Tavaly egy ideig arról szóltak a hírek, hogy a gyári WTCC alakulat egy negyedik autót indít számára a Muller-Huff-Menu trió mellett, ám végül a Bamboohoz került, amiben nyilván szintén szerepet játszott a chevys kapcsolat. A szezon eleji nehézségek után MacDowall egyre inkább lendületbe jött, és az év második felében 67 megszerzett ponttal ő volt a legeredményesebb privát versenyző. Nem véletlen, hogy a Chevrolet kivonulásának bejelentéséig sokan úgy vélték, 2013-ben helyet kaphat a gyári csapatban is.
"Nagyon örülünk, hogy sikerült Alexet a Bamboonál tartani erre az évre, hiszen idén már a 2012-es tapasztalatokra is támaszkodhat. Az év második felében kifejezetten erős teljesítményt nyújtott, James Nash-el pedig nem csak ütős párost alkotnak majd, de velük esélyünk lesz a bajnoki címért harcba szállni" - fogalmazott Richard Coleman, csapatfőnök.
A Bamboo első embere azonban utolsó mondatával tovább csigázta a WTCC rajongókat.
"Plusz további izgalmas fejlemények várhatók még 2013-ban, amelyeket a következő néhány héten fogunk nyilvánosságra hozni. Ütős szezon lesz!"
Vajon mire gondolt?
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21