MacDowall_Hun_arc

Fotó: Eurosport

Érdekes képeket tett közzé az elmúlt napok során a közösségi média különböző csatornáin Alex MacDowall. A WTCC-ben szereplő Bamboo Engineering angol pilótája Brands Hatchben tesztelt, méghozzá egy szemre is tetszetős BMW túraautóval, ami azonban nem a világbajnokságra épült.
Az egyes Bömbit a West Surrey Racing gyártotta és versenyeztette idén a Brit Túraautó Bajnokságban (BTCC), a három pilóta pedig Colin Turkington, Rob Collard és Nick Foster volt. Az autó az NGTC szabályrendszer szerint épült, amelyet jelenleg kizárólag a BTCC-ben használnak.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY ÓRA

MacDowall_btcc_BMW_test

Fotó: Eurosport

A fotók láttán természetesen felmerült bennünk, hogy MacDowall esetleg távozni készül a WTCC-ből? Idén eddig egyértelműen alulmaradt a házi versenyben James Nash-el szemben, a korábbi fordos két futamot nyert meg, és további kétszer állt a dobogón, míg MacDowall egyelőre három dobogós helyezést tudhat magáénak.
Biztos ami biztos, megkérdeztük a carlisle-i versenyzőt, és ő szokásához híven tömören de lényegre törően válaszolt.
"Egyszerűen csak felajánlották, hogy vezessem az autót, de a célom változatlan, jövőre is a WTCC-ben szeretnék versenyezni" - mondta MacDowall a WTCC Blognak.
Mint tudjuk, a brit versenyző a japán SuperGT-re készül, ahol hátsókerekes autót kell vezetni, ez a BMW pedig történetesen szintén hátsó kerék hajtású.
A Bamboo Engineering már korábban bejelentette, hogy 2014-ben sem válta márkát, azaz jövőre az RML által átépített Chevrolet Cruze-okkal, egészen pontosan kettővel indul a világbajnokságon. James Nash idei teljesítménye jó ajánlólevél a folytatáshoz, MacDowall előtt pedig még ott a lehetőség, hogy Sanghajban és Makaón visszavágjon csapattársának.
Fotó: Alex MacDowall, WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00